Ďalšia Slovenka v tíme Čajok. Z nemeckého Hannoveru prichádza Martina Matejčíková

máj 27, 2018 | SPRAVY | 0 comments

Tím Piešťanských Čajok sa rozrástol o ďalšiu slovenskú hráčku. Novou posilou extraligového družstva sa stala Martina Matejčíková, ktorá naposledy nastupovala v nemeckej bundeslige za tím TK Hannover.

Dvadsaťpäťročná bývalá mládežnícka reprezentantka, ktorá patrí do širšieho výberu reprezentácie žien je odchovankyňou Banskej Bystrice a na Slovensko sa vracia po siedmych rokoch v zahraničí. Po absolvovaní štúdia v USA na New Jersey Institute of Technology, si zahrala vo Veľkej Británii za Manchester Mystics a dve sezóny pôsobila v najvyššej nemeckej súťaži v družstve TK Hannover. „Vždy som sa chcela vrátiť na Slovensko a teraz to bude po pekných siedmych rokoch čo som bola preč. Posledné dva roky som pôsobila v nemeckej bundeslige, no prvý rok som nehrávala kvôli zraneniu kolena a druhý som nedostavala toľko príležitosti, ako som si predstavovala. S klubom sme sa férovo dohodli, že odídem.  Určitú úlohu v mojom rozhodovaní zohrali aj rodina a priateľ,“ povedala M. Matejčíková na margo svojho rozhodnutia vrátiť sa na Slovensko a zároveň prezradila, prečo si za svoje nové pôsobisko vybrala Piešťanské Čajky. „Aj keď som pôsobila v zahraničí, sledovala som dianie na slovenskej scéne a Čajky mi boli od začiatku sympatické. Je to dobre rozbehnuté a od vstupu do extraligy sa usilovne prepracovali medzi špičku extraligy. Milujem výzvy a veľmi sa teším na návrat na slovenské palubovky. Nejaké konkrétnejšie očakávania od budúcej sezóny by som si nechala zatiaľ pre seba, ale črtá sa veľmi dobrý káder a dúfam že nám to bude spolu klapať.“

180 centimetrov vysoká obvodová hráčka, je tak prvou „novou tvárou“ tímu Piešťanských Čajok pre sezónu 2018/2019. „ Som rada, že sa nám do svojich radov podarilo opäť získať novú slovenskú hráčku. Pevne verím, že s Maťou i ostatnými posilami vytvoríme dobrý kolektív a odzrkadlí sa to na našej hre,“ uviedla generálna manažérka Piešťan Bronislava Borovičková.