Piešťanské Čajky odštartovali prvú fázu prípravy na sezónu

jún 5, 2018 | SPRAVY | 0 comments

Piešťanské Čajky po niekoľkotýždňovom období voľna v pondelok odštartovali prvú fázu prípravy na nový súťažný ročník 2018/2019. Oficiálna spoločná príprava družstva sa síce začne až v úvode augusta, kedy budú mať Čajky pohromade väčšinu družstva,  počas júna však v Piešťanoch chcú dať možnosť hráčkam zdokonaliť sa v individuálnych činnostiach.

„Obdobie medzi posledným zápasom minulej sezóny a oficiálnym začiatkom prípravy na novú sezónu by som nazval, ako predprípravné obdobie. Toto medziobdobie je zo športového hľadiska veľmi dôležité pre hráčky, kedy sa môžu pripravovať bez tlaku z prebiehajúcej sezóny.  Po krátkom oddychu využijeme toto obdobie na zdokonaľovanie herných zručností a zapojíme aj prvky mierne kondičného charakteru. Na trénovanie v priebehu júna využijeme naše domáce prostredie, ktoré nám ponúka širokú škálu využitia,“priblížil plán štvortýždňového tréningového cyklu nový hlavný tréner Čajok Richard Kucsa.

Júnového tréningového kempu sa zúčastnia už doteraz známe hráčky, ktoré majú podpísané zmluvy na nasledujúci súťažný ročník. Konkrétne ide o Rebeku Mikulášikovú, Ivanu Jakubcovú a Martinu Matejčíkovú. Simona Majtásová má zatiaľ reprezentačné povinnosti, nakoľko sa pripravuje s reprezentačnou dvadsiatkou na majstrovstvá Európy. Okrem nich dostali šancu pobiť sa o miesto v družstve aj mladé hráčky zo Starej Turej Tatiana Bábiková, Adriana Moravčíková, Ema Mihaljevičová a talentovaná Martina Dovčíková zo Spišskej Novej Vsi. „Je to mix hráčok, ktoré majú zmluvu na nasledujúcu sezónu a dievčat, ktorým sme dali možnosť trénovať a ukázať sa,“ skonštatoval hlavný tréner Piešťan Richard Kucsa.

Vedenie Piešťanských Čajok stále intenzívne pracuje na skladaní kádra pre nadchádzajúci ročník a preto je možné, že sa do tréningového procesu v júni zapoja aj ďalšie hráčky. „Tá možnosť tu je, všetko závisí od danej situácie,“doplnil Kucsa.