Kucsa: Niektoré hráčky pred časom ani nesnívali, že proti súperovi ako je USK Praha niekedy nastúpia

sep 24, 2018 | SPRAVY | 0 comments

Čajky mali počas uplynulého víkendu náročný trojzápasový program. Po dvoch stretnutiach na Diplomat Cupe 2018 si ešte v nedeľu zahrali prípravný zápas proti českému celku ZVVZ USK Praha. Piešťanky síce v poslednom stretnutí pred začiatkom extraligovej sezóny prehrali 69:87, výkonom proti kvalitnejšiemu súperovi rozhodne nesklamali.

ZVVZ USK Praha sú mnohonásobné české majsterky a víťazky Euroligy z roku 2015. Do Piešťan síce nepricestovali v kompletnom zložení, no v zostave boli hviezdy ako Leticia Romero, Teja Oblak, Maria Režan, či Kateřina Elhotová. „Som veľmi rád, že sme proti USK Praha mohli hrať. Je jedno či sú v kompletnom zložení, alebo nie. Je to jedno z TOP družstiev v Európe a pre nás to bola výborná konfrontácia. Pre nás špeciálne aj preto, že si mohli zahrať hráčky, ktoré pred pár mesiacmi možno ani nesnívali, že proti takémuto súperovi niekedy nastúpia,“ skonštatoval tréner Čajok Richard Kucsa.

Čajky hrali s pražským celkom tri štvrtiny vyrovnanú partiu a držali sa na dostrel. V záverečnej časti však USK potvrdilo svoju kvalitu a zápas dotiahlo do víťazného konca. „Určitým spôsobom sme sa držali, mali sme dobré pasáže, ale kvalita súpera sa samozrejme v kľúčových momentoch ukázala. Mrzí ma posledných päť minút, keď sme si možno nezaslúžili prehrať takýmto rozdielom,“ pokračoval R. Kucsa, ktorého doplnila Alexandra Hašková. „Bolo pre nás cťou hrať proti USK Praha. Je to výborné euroligové družstvo a hoci nás bolo kvôli zdravotným problémom na zápase málo, predviedli sme bojovný výkon, snažili sme sa, ale žiaľ sme na nich nestačili.“

Čajky odohrali v troch dňoch tri zápasy a náročnejšie to mali o to, že stále nemohli využiť všetky hráčky. Náročný zápasový program v závere prípravy si však zvolili preto, nakoľko ich to isté čaká v polovici októbra na turnaji Európskej ženskej basketbalovej ligy v Brne.  „Je to ťažké, hlavne keď hráme v úzkej rotácii. Toto nás však bude čakať už dva týždne na turnaji EWBL v Brne. Chceli sme sa na to pripraviť. Niektoré hráčky museli ísť na hranu svojich možností, ale účel nám to splnilo. Samozrejme nie sme šťastní, že sme nevyhrali, ale fakt ma teší že hráčky makali a vydali zo seba maximum,“ dodal Kucsa a pohľad hráčky na náročné zápasové zaťaženie pridala A. Hašková: „Samozrejme je to pre nás náročné, ale čoskoro nás to čaká na turnaji v Brne, kde sa už pôjde na ostro. Ukázalo sa, že máme na čom pracovať. Hoci sme nevyhrali, hrali sme s veľmi silnými súpermi a myslím si, že naše výkony neboli vôbec zlé. Všetko to boli ťažké zápasy, tak dúfam, že nám to pomôže v extralige i ďalších zápasoch.“

Piešťanské Čajky – ZVVZ USK Praha 69:87 (24:29, 35:45, 53:61)

Piešťanské Čajky: Mikulášiková 13, Lubin 12, Thompson 9, Hašková 7, Bábiková 6 (Jakubcová 11, Matejčíková 8, Dovčíková 3). Tréner: R. Kucsa.

ZVVZ USK Praha: Vyoralová 11, Hanušová 11, Romero 8, Brabencová 5, Březinová 4 (Režan 15, Oblak 13, Kat. Elhotová 10, Kar. Elhotová 8, Pospíšilová 2). Tréner: N. Hejková.

TH: 10/7 – 25/23. Trojky: 6 – 4. Fauly: 18 – 26. Štvrtiny: 24:29, 11:16, 18:16, 16:26.