Čajky sa pripravujú na šláger s Ružomberkom. “Je to pre nás výzva,” vraví M. Matejčíková

okt 19, 2018 | SPRAVY | 0 comments

Piešťanská Diplomat aréna bude už zajtra o 18:00 hostiť šláger 4. kola extraligy žien, keď Piešťanské Čajky privítajú na domácej palubovke MBK Ružomberok.

Zápasy s Ružomberkom bývajú tradične veľmi kvalitné a atraktívne pre fanúšikov i samotné tímy. Nič iné sa neočakáva ani od sobotného duelu. „Určite by sme chceli predviesť atraktívny basketbal pre oko fanúšika, aby nie len oni odchádzali zo zápasu spokojní, ale taktiež aj my. Vieme, že to bude náročný zápas, ale práve takéto konfrontácie sú pre nás najväčšia výzva,“ povedala pred sobotným stretnutím s tohtoročným účastníkom Eurocupu a azda najväčším favoritom na titul Martina Matejčíková.

Čajky sa s Ružomberkom už stretli v rámci prípravy na turnaji v Brne, kde Liptáčkam podľahli 74:83. Vzájomná konfrontácia Čajkám ukázala, akou hrou by sa mal ich súper prezentovať a na čo si dávať najväčší pozor. „Každé družstvo, tak isto aj Ružomberok má svoje silné aj slabé stránky. My sa budeme snažiť tie ich slabé potrestať a využiť ich v náš prospech, ako najlepšie vieme. Keďže sme sa v prípravnej časti s nimi stretli, vieme na čo si musíme dať pozor a čo asi očakávať od ich štýlu hry,“ doplnila Martina Matejčíková.

Basketbalistky z kúpeľného mesta majú po minulotýždňovom nevydarenom turnaji EWBL v Brne odhodlanie napraviť si chuť a reputáciu kvalitným výkonom. Práve proti Ružomberku a pred domácim publikom na to majú dobrú príležitosť.  „Určite nám motivácia v tréningoch počas týždňa nechýbala, sústredili sme sa na viaceré individuálne veci, ktoré chceme preniesť taktiež do zápasovej hry. Je to pre nás výzva, aby sme si napravili chuť po minulom víkende a dúfame že nesklameme. Po každom nevydarenom zápase je tá chuť ešte väčšia a my musíme ísť do zápasu naplno a hrať so srdiečkom,“ zakončila Matejčíková.