Deptová, Jakubcová i Mikulášiková sú nominované do ženskej reprezentácie

okt 23, 2018 | SPRAVY | 0 comments

Tri hráčky Piešťanských Čajok sa nachádzajú v konečnej dvanásťčlennej nominácii slovenskej basketbalovej reprezentácie žien, ktorá zabojuje v novembri o postup na majstrovstvá Európy 2019. Slovenky si najskôr zmerajú sily vonku s Islandom (17. novembra o 17.00 h v Reykjavíku) a potom doma s Čiernou Horou (21. novembra o 18.00 h v Ružomberku).

Vo finálnej nominácii nechýbajú hráčky z piešťanského družstva Dominika Deptová, Ivana Jakubcvá a Rebeka Mikulášiková.  Slovensko má blízko k postupu na šiesty európsky šampionát za sebou, aktuálne mu patrí v A-skupine prvá pozícia, v štyroch stretnutiach zaznamenalo tri víťazstvá (78:62 doma proti Islandu, 100:95 po predĺžení doma proti Bosne a Hercegovine a 73:72 v Čiernej Hore) a len raz prehrali (67:79 v Bosne a Hercegovine).

V novembri najskôr v sobotu 17. novembra čaká zverenkyne trénera Petra Kováčika duel na Islande, o štyri dni neskôr sa predstavia doma v Ružomberku v záverečnom stretnutí skupiny proti Čiernej Hore. Na majstrovstvá Európy postupujú víťazi skupín a šesť tímov, ktoré skončia na druhom mieste.

Nominácia Slovenska na stretnutia kvalifikácie ME 2019 proti Islandu a Čiernej Hore:
hráčky:
Radka Stašová, Miroslava Mištinová (obe MBK Ružomberok), Dominika Deptová, Ivana Jakubcová, Rebeka Mikulášiková (všetky Piešťanské Čajky), Natália Jelenčíková (BK ŠKP 08 Banská Bystrica), Žofia Hruščáková (Flammes Carolo Basket Ardennes/Fr.), Barbora Bálintová (Gdyňa Arka/Poľ.), Angelika Slamová (ACS Sepsi/Rum.), Terézia Páleníková (1KS Šleza Vroclav/Poľ.), Sabina Oroszová (Wisla CANPACK Krakov/Poľ.), Mária Felixová (BC Lulea/Švéd.)
realizačný tím: Peter Kováčik – hlavný tréner, Ján Hricko – asistent trénera, Ján Mészáros – lekár, Slávka Bučáková – fyzioterapeutka, Róbert Fabíny – masér, Jana Jányová – manažérka družstva

Program Slovenska v A-skupine kvalifikácie o postup na ME 2019:
sobota 17. novembra o 17.00 h: Island – SLOVENSKO (Reykjavík)
streda 21. novembra o 18.00 h: SLOVENSKO – Čierna Hora (Ružomberok)