Čajky sa z prvého zápasu poučili a v sobotu chcú v Košiciach uspieť

nov 23, 2018 | SPRAVY | 0 comments

Ženská basketbalová extraliga sa po reprezentačnej prestávke opäť rozbehne cez víkend, keď začne druhá polovica základnej časti. Piešťanské Čajky sa v sobotu o 18:00 predstavia na palubovke Young Angels Košice, kde budú chcieť napraviť zaváhanie z prvého vzájomného merania síl v tomto ročníku.

Čajky sa po dvojtýždňovom zápasovom voľne vracajú opäť do súťažného kolotoča a hneď ich čaká duel s nepríjemným súperom z Košíc. Kompletné družstvo mal tréner Richard Kucsa k dispozícii až vo štvrtok, keď sa z reprezentácie vrátili Dominika Deptová, Ivana Jakubcová a Rebeka Mikulášiková. So zvyškom tímu sa v Piešťanoch snažili využiť reprezentačnú prestávku čo najefektívnejšie. Viac nám prezradil kouč Čajok Richard Kucsa. „Bol čas doliečenie zranení a zdravotných problémov, zamerali sme sa aj na rekondičné veci a tiež sme venovali viac času individuálnym činnostiam a streľbe.“

Čajky sa s Young Angels Košice stretli hneď v prvom kole aktuálnej sezóny extraligy žien a na domácej palubovke prekvapivo zaváhali, keď mladému družstvu z východu Slovenska podľahli 69:73 po predĺžení. „Bol to prvý zápas sezóny, z ktorého sme sa poučili a je už dávno za nami. Duel v Košiciach berieme ako každý iný, v ktorom chceme uspieť,“ stručne poznamenal R. Kucsa. Basketbalistkám z kúpeľného mesta sa v Košiciach ešte nikdy nepodarilo zvíťaziť a rady by túto sériu prerušili práve v sobotu. „Už v prvom stretnutí sme sa presvedčili, že Young Angels sú nepríjemným súperom, ktorý nám nedá nič zadarmo. Do zápasu ideme naplno a s jednoznačným cieľom uspieť,“ doplnila pivotka Ivana Jakubcová.