Čajky sa na prvé víťazstvo v Košiciach nadreli

nov 25, 2018 | SPRAVY | 0 comments

Požičané si vzali späť a domácu prehru po predĺžení oplatili na vlas rovnakou mincou. Favorizované Piešťanské Čajky sa však podobne ako v prvom extraligovom kole presvedčili o húževnatosti mladého tímu Young Angels, ktorý sa nevzdáva za žiadneho stavu a na víťazstvo 78:75 po predĺžení sa natrápili.

„V hlavách sme možno očakávali jasnejšie víťazstvo a nie som spokojný s tým, že sme sa nepoučili z prvého vzájomného zápasu,“ pustil sa do hodnotenia víťazstva 78:75 po predĺžení piešťanský kormidelník. „Opäť sme sa dostávali do nepríjemných situácií a je pravdou, že nám nesedí húževnatá a bojovná hra Young Angels. Doplatili sme aj na to, že sa hralo po reprezentačnej prestávke a vypadli sme zo zápasového rytmu. Ja osobne som však nečakal ľahký zápas. Možno niektoré hráčky áno a mohlo sa nám to vypomstiť. Som rád, že sme vyhrali a dúfam, že v ďalších zápasoch ukážeme svoju kvalitu lepším spôsobom.“

Za jednu z hlavných príčin trápenia označil Kucsa aj nepresnosť na čiare trestných hodov. Čajky totiž premenili iba 14 z 31 jedno­bodových pokusov. „Rozhodne nám to nepomohlo! Takéto percento je veľmi nízke a mohli sme to mať ľahšie. Okrem toho sme súperovi dovolili pozbierať všetky „mŕtve“ lopty a v tomto smere sme neukázali dostatočný dôraz,“ podotkol Kucsa.

Vydarený návrat do Angels arény zaznamenala v drese Piešťan Dominika Deptová, ktorá sa ešte pred pár mesiacmi tešila z majstrovského titulu Good Angels Košice. Teraz pomohla Čajkám k víťazstvu deviatimi bodmi, štyrmi doskokmi a troma asistenciami. „Ja som sa do Košíc veľmi tešila, pretože som tu zažila svoje najkrajšie basketbalové časy,“ pousmiala sa Dominika Deptová.

Dobré vzťahy však išli na ihrisku bokom a na palubovke to bol poriadny boj. „Rozhodne to nebol jednoduchý zápas. Young Angels nám nič nedarovali a my sme robili veľa chýb. Neboli sme dôrazné v obrane a pri doskoku. Víťazstvo bolo napokon šťastné, ale sme za neho rady,“ skonštatovala Deptová, podľa ktorej nie sú výsledky mladého tímu Košíc náhodou a o podcenení nemohla byť ani reč. „Tieto baby dobre poznám a viem, že vedia hrať basketbal. Navyše ich podporuje Logic, čiže hráčka so skúsenosťami z WNBA. Spoločne s trénerkou vytvorili jeden silný celok, ktorý hrýže aj silných súperov ako sme my i Ružomberok. My sme ich nepodceňovali ani pred sezónou a som rada, že je v lige ďalší kvalitný celok.“

Young Angels Košice – Piešťanské čajky 75:78 (20:16, 14:23, 26:18, 10:13, 5:8)

Young Angels Košice: Drobná 15, Blanárová 13, Logic 10, Balážová 9, Jassová 8 (Majorošová 8, Bartánusová 7, Kozáková 3, Machalová 2). Tréner: Z. Žirková.

Piešťanské Čajky: Lubin 18, Thompson 16, Matejčíková 6, Baburová 2, Mihaljevičová (Mikulášiková 13, Jakubcová 12, Deptová 9, Hašková 2, Majtásová). Tréner: R. Kucsa.

TH: 34/22 – 31/14. Trojky: 3 – 2. Fauly: 26 – 25.

Zdroj: Basket.sk/Jozef Cyprián Foto: Jäzva