Čajky si upevnili druhú priečku, zápas s Košicami poznačilo zranenie Majtásovej

feb 10, 2019 | SPRAVY | 0 comments

Piešťanské Čajky zvládli zápas štvrtého kola nadstavbovej časti extraligy, keď v sobotu na domácej palubovke Diplomat arény zdolali Young Angels Košice 60:45. Po stredajšom víťazstve nad Ružomberkom si tak Piešťanky pripísali ďalšie dôležité víťazstvo v nadstavbe a upevnili si tak svoju pozíciu na druhom mieste tabuľky.

Čajky si v sobotu proti Košiciam pripísali tretie víťazstvo zo štyroch zápasov, ani teraz im však Košičanky nedali nič zadarmo. Čajky základ víťazstva položili najmä v prvom polčase, kedy vyhrali prvú štvrtinu 22:10 a na polčasovú prestávku šli so sedemnásťbodovým náskokom 33:16. Po prestávke ale Košice začali hrať aktívnejšie, čo Čajkám robilo miestami problém a hostky v tretej časti znížili skóre na 42:33. V záverečnej časti Piešťanky žiadnu drámu nedovolili a svoje vedenie ešte navýšili na konečných 60:45.

„Som spokojný s výsledkom. S predvedenou hrou nie až tak úplne, ale to k tomu patrí.  Miestami sme to ubojovali, miestami sme rozumnou hrou súperkám odskočili. Košičanky v druhom polčase pridali viac na agresivite a v niektorých situáciách sme zblbli. Som však rád, že sme stretnutie dotiahli do víťazného konca. Teraz sa už sústredíme na odvetu štvrťfinále Európskej basketbalovej ligy žien v Minsku, kde hráme už v stredu,“ povedal po zápase tréner Richard Kucsa.

Double-double za 13 bodov a 10 doskokov si v dueli pripísala pivotka Rebeka Mikulášiková. „Som rada, že som najmä v prvej štvrtine bodovala a pomohla som tak tímu vytvoriť si väčší náskok. Nemôžeme však poľaviť, musíme tak hrať v každej štvrtine a nie len na začiatku,“ skonštatovala 189 centimetrov vysoká pivotka.

Zápas Čajok s Košicami poznačilo zranenie kolena Simony Majtásovej, ktorá musela po kontakte s hosťujúcou Nedoroščíkovou po súboji pri úniku na kôš odstúpiť zo zápasu v silných bolestiach. „Je to čerstvé, budeme sa snažiť, to čím skôr zdiagnostikovať.  Ťažko teraz hovoriť, ako dlho bude mimo hry. Situáciu som dobre nevidel, musím si to pozrieť na videu. Dúfam, že to Sima nebude mať vážne a bude sa k nám môcť čím skôr opäť pripojiť. Všetci v klube spravia určite všetko preto, aby sme jej pomohli,“ uviedol na margo zranenia mladej rozohrávačky tréner Kucsa.

Ani v nasledujúcom týždni si Čajky neoddýchnu. Najskôr ich v stredu čaká odveta štvrťfinále play-off EWBL na palubovke Tsmoki Minsk a cez víkend sa v bratislavskej Hant Aréne predstavia na Slovenskom pohári žien 2019.