V stredu odveta v Minsku, cez víkend Slovenský pohár

feb 12, 2019 | SPRAVY | 0 comments

Ani v tomto týždni si Piešťanské Čajky neoddýchnu. Najskôr ich v stredu čaká odveta štvrťfinále play-off EWBL na palubovke Tsmoki Minsk a cez víkend sa v bratislavskej Hant Aréne predstavia na Slovenskom pohári žien 2019. 

V stredajšej odvete štvrťfinále play-off EWBL v bieloruskom Minsku sa rozhodne o postupujúcom na finálový turnaj Final Four. Čajky majú s Tsmoki Minsk šance na postup vyrovnané, keďže prvý duel v Piešťanoch skončil remízou 55:55. V bieloruskej metropole Čajky nečaká nič jednoduché, Minsk sa pred odvetou dokonca posilnil o americkú rozohrávačku Shannon McCallum, čo svedčí o jeho ambíciách postúpiť. Tie však majú aj Čajky, čo dokázali v úvodnom stretnutí, kedy dokázali s tohtoročným účastníkom Európskeho pohára FIBA hrať vyrovnanú partiu. Zápas sa uskutoční v stredu 13. januára o 15:00 SEČ.

Po štvrtkovom návrate z Minsku budú mať Piešťanky len necelé dva dni na oddych a prípravu na Slovenský pohár žien 2019. Ten sa uskutoční cez víkend v bratislavskej Hant aréne na Pasienkoch, kde sa budú o Slovenský pohár rovnako súťažiť aj mužské tímy. Čajky posledné dva ročníky hostili na domácej palubovke, v roku 2017 sa im ho podarilo vyhrať, minulý rok im víťazstvo ušlo v posledných sekundách zápasu s Good Angels Košice.

V sobotnom semifinále sa Čajky o 15:30 stretnú s Young Angels Košice, druhú dvojicu tvoria MBK Ružomberok a ŠBK Šamorín. V nedeľu je najskôr o 13:00 na programe zápas o tretie miesto, po ktorom o 15:30 bude nasledovať finálový súboj.