Terézia Páleníková, vitaj späť v Piešťanských Čajkách!

jan 2, 2020 | SPRAVY | 0 comments

Do tímu Piešťanských Čajok pribudla od začiatku roka 2020 jedna z najlepších slovenských basketbalistiek a piešťanským fanúšikom dobre známa tvár! Do konca sezóny bude v Piešťanoch opäť pôsobiť Terézia Páleníková, ktorá sa po viac než roku vracia to tímu z kúpeľného mesta, kde predtým pôsobila v rokoch 2014 – 2018.

Slovenská reprezentantka hrávala v minulom ročníku v poľskom tíme Sleza Vroclav, kde patrila k najlepším hráčkam. V poprednom poľskom klube mala pokračovať aj v tejto sezóne, kvôli závažným zdravotným problémom však musela prerušiť športovú kariéru. S klubom po vzájomnej dohode rozviazala zmluvu a k basketbalu sa chcela vrátiť, až kým nebude opäť stopercentne zdravá. Táto situácia vďakabohu už nastala a do súťažného basketbalu sa 24-ročná krídelníčka vráti opäť v drese Piešťanských Čajok.

„Mala som rôzne možnosti, ale vzhľadom k môjmu zdravotnému stavu som sa rozhodla zostať na Slovensku. Piešťany mi ponúkli podmienky, vďaka ktorým sa môžem dostať späť na ihrisko a zároveň byt blízko Bratislavy, kde mam svojho lekára. Rozhodlo určite aj to, že som v Piešťanoch už hrala a prostredie je mi veľmi známe. Už teraz sa teším na domáce zápasy a ich super atmosféru,“ povedala Terézia Páleníková o svojom rozhodnutí vrátiť sa do Piešťanských Čajok.

Členka ženskej reprezentácia SR tiež priblížila, ako je na to po zdravotnej stránke, keďže dôvodom viacmesačnej pauzy bol problém s tráviacim ústrojenstvom. „Zdravotne som už úplne v poriadku, samozrejme mam nejaké obmedzenia čo sa týka stravovania, ale už som sa s tým naučila pracovať. Veľmi som zvažovala kedy a kde sa vrátiť, ale nechala som to tak, že som veci nechala plynúť a ono to prišlo celkom samo. Keď som sa začala cítiť lepšie a silnejšie, postupne som začala športovať, potom si pridávať záťaž až kým som sa nedostala do celkom dobrej kondície. Chcela som to využiť a vrátiť sa späť na ihrisko.“

Rodáčka z Bratislavy sa počas štyroch sezón, kedy v Piešťanoch pôsobila vypracovala na jednu z najlepších slovenských basketbalistiek a v druhej polovici sezóny 2019/2020 bude pre Čajky zaiste veľkou posilou.  „S Terezkou mám veľmi dobrý aj osobný vzťah a boli sme v kontakte počas minulej sezóny, i teraz počas jej nevynútenej pauzy. Vedela som, že je hladná po basketbale, a keď dostala povolenie od lekárov, dala som veci do pohybu. Som veľmi rada, že sme sa dohodli a opäť oblečie dres Piešťanských Čajok, kde v minulosti zanechala veľmi výraznú stopu. Aj keď mala od basketbalu chvíľu pauzu, je to hráčka s vysokými basketbalovými kvalitami,  charakterovými vlastnosťami a príkladným profesionálnym prístupom. V neposlednom rade je to slovenská hráčka, čo ma teší dvojnásobne a bude pre nás určite výraznou posilou,“ vyjadrila sa generálna manažérka Čajok Bronislava Borovičková.