Chorvátska reprezentantka Lea Miletić poslednou posilou, v príprave aj so 16-ročnou Kraislovou

aug 3, 2020 | SPRAVY | 0 comments

Štvrtou zahraničnou hráčkou tímu Piešťanských Čajok pre sezónu 2020/2021 sa stala chorvátska reprezentantka Lea Miletić. Okrem nej dostane šancu zabojovať o miesto v ženskom tíme aj 16-ročná rozohrávačka Terézia Kraislová z MBK Stará Turá. Káder Piešťan pre nasledujúcu sezónu je tak kompletný.

24-ročná pivotka Lea Miletić pôsobila v minulom ročníku v poľskej najvyššej súťaži v tíme ENEA AZS Poznaň, kde v 18 zápasoch odohrala priemerne 23 minút s priemerným ziskom 8 bodov a 5 doskokov. Rok predtým nastupovala za ďalší poľský tím Sleza Vroclav, kde sa stretla aj s ďalšou hráčkou Piešťanských Čajok Teréziou Páleníkovou. V minulosti tiež obliekala dres tímu najvyššej talianskej súťaže Treofan Battipaglia a vo svojej domovine hrávala za Kvarner Rijeka, či Pula Crnja Tours.

„Piešťanské Čajky som si vybrala za moje nové pôsobisko hlavne vďaka tomu, že som na tento klub počula len pozitívne ohlasy Tiež sa teším, že sa stretnem opäť v jednom tíme s Terezkou Páleníkovou, s ktorou sme hrávali vo Vroclave. Už sa veľmi teším na sezónu, pretože pauza od basketbalu je už ozaj dlhá a už sa neviem dočkať, kedy sa vrátim na ihrisko,“ uviedla 183 centimetrov vysoká chorvátska reprezentantka Lea Miletić, ktorá bude na piešťanskom drese nosiť číslo 22. K tímu z Považia by sa mala pripojiť 16. Augusta.

Rodáčka z Rijeky je tak poslednou skladačkou tímu Piešťanských Čajok pre nasledujúcu sezónu. V klubu z kúpeľného mesta by mala skvalitniť najmä podkošový priestor. „Veríme, že k nám prenesie svoje skúsenosti, ktoré nabrala v poľskej či talianskej lige, ale i v reprezentačnou drese Chorvátska.  Je to  všestranná hráčka využiteľná najmä na podkošovej pozícii 4, ktoré je aj veľmi platná v útočnej tranzícii. Tiež si od nej sľubujeme, že svojim balkánskym temperamentom a energiou strhne aj ostatné spoluhráčky,“ vyjadrila sa na margo novej posily hlavná trénerka Čajok Lucia Krč-Turbová.

Do prípravy sa zapojí aj mladá rozohrávačka Terézia Kraislová

Šancu ukázať sa a pobiť sa o miesto v tíme Piešťanských Čajok sa tréneri rozhodli dať aj mladej rozohrávačke z MBK Stará Turá Terézii Kraislovej, ktorá sa už v Čajkách zapojila aj do medzisezónnej prípravy. V minulom ročníku hrávala pod vedením nového asistenta trénera Čajok Martina Sýkoru v kadetskom družstve Starej Turej.

“Svojim prístupom v júnových prípravných kempoch i výkonmi na kadetských majstrovstvách Slovenska ukázala, že si zaslúži šancu zapojiť sa aj do hlavnej prípravy na budúcu sezónu,“ povedala na adresu mladej rozohrávačky L. Krč-Turbová.