R. Kucsa pred zápasom s Minskom: „Chceme vybojovať čo najlepší výsledok do odvety“

jan 21, 2019 | SPRAVY | 0 comments

Piešťanské Čajky už v stredu 23. januára odohrajú prvý zápas štvrťfinále play-off Európskej ženskej basketbalovej ligy EWBL, keď o 18:00 privítajú v Diplomat aréne najlepší bieloruský tím Cmoki Minsk. Podarí sa Piešťankám priblížiť sa k postupu do Final Four?

Basketbalistky z kúpeľného mesta skončili v B-skupine EWBL na štvrtej postupovej priečke a tak v play-off narazia na najlepší tím z A-skupiny Cmoki Minsk z Bieloruska. Štvrťfinále play-off EWBL sa hrá systémom doma – vonku a do Final Four postupuje tím s najlepším celkovým súčtom z tohto dvojzápasu. Úvodný zápas sa odohrá v stredu 23. januára o 18:00 v Diplomat aréne a odveta v Minsku je na programe 13. februára o 17:00. Čajky sa s Cmoki Minsk stretli doposiaľ jeden raz, a to na minuloročnom turnaji Východoeurópskej ligy EEWBL v Piešťanoch, kde ho zdolali tesným rozdielom 60:59.

„Postupom do play-off EWBL sme splnili jeden z cieľov našej sezóny, čo pre nás znamená ďalšie dva kvalitné zápasy.  Radi by sme v nich však uspeli a ešte si predĺžili sezónu na európskej scéne. Cmoki Minsk je kvalitné družstvo, čo dokazovalo v skupinovej fáze, kde vyhrali všetkých sedem zápasov. Nečaká nás nič jednoduché, dôkladne sa na stredajší zápas pripravujeme a ideme doň s cieľom vybojovať čo najlepší výsledok do odvety,“ povedal pred stredajším zápasom tréner Čajok Richard Kucsa.

Cmoki Minsk je štvornásobný víťaz bieloruskej najvyššej súťaže, kde v posledných dvoch  sezónach jednoznačne dominuje. Tento rok sa Cmoki predstavil aj v Európskom pohári FIBA, kde v skupine Wislou Krakov, Besiktasom Istanbul, Inventou Kursk skončil na  štvrtom mieste s bilanciou dvoch výhier a štyroch prehier. Do vianočnej prestávky v tíme pôsobila aj minuloročná kapitánka a rozohrávačka Piešťanských Čajok Lenka Bartáková, ktorá však už prestúpila do KP Brno. Celok z metropole bieloruska sa opiera najmä o dve legionárky Rachel Theriot a Danielle McCray i domáce opory Viktoriu Hasper, či Alu Marauskayu.

Priamy prenos zo zápasu môžete sledovať tu: https://www.youtube.com/watch?v=GSSBsHW8pBE a live štatistiky tu: http://ewbl.eu/game/4466703/