Čajky spoznali súperov v Európskej basketbalovej lige žien EWBL

júl 2, 2019 | SPRAVY | 0 comments

Basketbalistky Piešťanských Čajok si v nasledujúcej sezóne zahrajú po tretí raz v rade Európsku ženskú basketbalovú ligu EWBL a opäť ich čaká konfrontácia so zaujímavými európskymi tímami.

Počas uplynulého víkendu sa v lotyšskej Rige počas prebiehajúceho európskeho šampionátu žien uskutočnilo aj stretnutie zástupcov klubov, ktoré sa prihlásili do EWBL v blížiacej sa sezóne 2019/2020. Piešťanské Čajky zastupoval športový manažér Tomáš Horký a ako je už známe, basketbalistky z kúpeľného mesta budú mať opäť za konkurentov zaujímavých protivníkov.

Čajky budú v skupine A súperiť s minuloročným víťazom TTT Riga (Lotyšsko), Žabiny Brno (Česko), Dynamo Moskva (Rusko), Amsterdam Angels (Holandsko), Horizont Minsk (Bielorusko), PINKK Pécsi (Maďarsko) a nováčikom súťaže Nika Siktikvar (Rusko).

V skupine B sa predstaví Cmoki Minsk (Bielorusko), Rostov Don SFEDU (Rusko), Olimpia Grodno (Bielorusko), Young Angels Košice (Slovensko), Astana Tigers (Kazachstan), SBŠ Ostrava (Česko), Kibirkstis Vilnius (Litva) a ďalší nováčik súťaže Dynamo Novosibirsk (Rusko).

Formát súťaže bude opäť pozostávať z troch turnajov v rámci základnej časti a následného play-off. Už teraz je známe, že Čajky sa predstavia na prvom turnaji v Brne (03. – 06.10.2019), druhý turnaj budú hostiť v piešťanskej Diplomat aréne od 28.11 do 01.12.2019 a na tretí vycestujú s najväčšou pravdepodobnosťou do lotyšskej Rigy hneď v úvode roka 2020 od 10. do 12. januára. Z každej skupiny postúpia štyri najlepšie družstvá do štvrťfinále play-off, po ktorom súťaž vyvrcholí finálovým turnajom Final Four.