Čajky dnes vstúpia do CEWL zápasom proti Slovanke MB, hrá sa v Benešove

okt 16, 2019 | SPRAVY | 0 comments

Piešťanské Čajky dnes vstúpia do nového ročníka Stredoeurópskej ligy CEWL v českom Benešove, kde o 18:00 hod odohrajú duel s tímom Slovanka MB.

Piešťanské basketbalistky budú v tomto ročníku obhajovať minuloročné víťazstvo a sezónu CEWL odštartujú dnes proti účastníkovi najvyššej českej súťaže Slovanka MB, ktorú vedie slovenský tréner Ján Hricko. Hoci domáce zápasy hráva Slovanka v Mladej Boleslavi, stretnutie CEWL sa uskutoční v Benešove, z dôvodu spopularizovania basketbalu v regióne.

Čajky sa už dlhšie nachádzajú v zložitej situácii kvôli zdravotným problémom v družstve. Napriek tomu chcú v prvom zápase CEWL uspieť. “Máme naše problémy, no musíme sa so situáciou vysporiadať. Je potrebné aby sme sa zomkli, sústredili na seba a nechali na ihrisku všetko,” povedal pred dnešným zápasom tréner Richard Kucsa.

Stredoeurópska liga žien CEWL má v tomto ročníku desať účastníkov rozdelených do dvoch skupín. Piešťanské Čajky budú v päťčlennej A-skupine súperiť s celkami Slovanka MB a DSK Levhartice Chomutov (oba Česko), UBI Graz (Rakúsko) a Kangoeroes Mechelen (Belgicko). Skupina B bude v zložení tímov Basket Žabiny Brno, SBŠ Ostrava (obe Česko), BC Pharmaserv Marburg (Nemecko), Spirou Ladies Charleroi (Belgicko) a CSM Satu Mare (Rumunsko). V skupinovej časti sa bude hrať systémom doma-vonku a následne postúpia dve najlepšie družstvá z každej skupiny na finálový turnaj Final Four, ktorý je plánovaný na 28. – 29. marca 2020.

Piešťanské basketbalistky budú obhajovať celkové víťazstvo z minulého ročníka, keď vo Final Four v Brne zdolali v semifinále domáce Žabiny 67:60 a vo finále zvíťazili nad Hradcom Králové 60:54. Čajky majú v Stredoeurópskej lige doposiaľ kompletnú medailovú zbierku, keď okrem minuloročného titulu majú na svojom konte aj striebro zo sezóny 2016/2017 a bronz z 2014/2015.