D. Deptová: Za vydreté víťazstvo v Košiciach sme vďačné, hráme so sebazaprením

nov 21, 2019 | SPRAVY | 0 comments

Po reprezentačnej prestávke vstúpili Piešťanské Čajky do opäť rozbehnutého zápasového kolotoča víťazstvom v Košiciach. To sa však nerodilo jednoducho. Vyrovnanú predohrávku 9. kola najvyššej ženskej súťaže muselo rozhodnúť až predĺženie, v ktorom boli úspešnejšie práve piešťanské basketbalistky a z východu Slovenska si priviezli víťaztvo 75:72. 

„Keď sa zápas rozhodne v predĺžení, tak je to spravidla o jednej lopte. Bola to veľká dráma. Košice mali svoju šancu, ktorú nevyužili. Potom sme ju mali my a vyhrali sme. Je to však taká šťastná výhra,“ skonštatoval po vydretom víťazstve tréner Čajok Richard Kucsa. 

V dramatickom a vyrovnanom stretnutí viedli Košičanky ešte minútu pred koncom štvrtej štvrtiny o tri body a mali hneď niekoľko šancí na definitívne pochovanie šancí Piešťan. Potom však prišla séria chýb, ktoré dokázali Čajky potrestať. Práve v týchto chvíľach sa ukázali skúsenosti Američanky Jessicy January, ktorá piatimi bodmi skóre otočila a hoci poslala dve sekundy pred koncom zápas do predĺženia Le Claire, v ňom už neviedli Anjelky ani raz a Čajkám sa podarilo zvíťaziť 75:72.

 „Je pravda, že máme skúsenejšie hráčky, ale boli preťažené a nemal ich kto prestriedať. Aj my sme urobili školácke chyby. Na konci sme mali zafaulovať a nechali sme tam otvorenú strelu. Uznávam však, že dievčatá to v takomto počte nemali ľahké a k víťazstvu im preto gratulujem,“ doplnil Richard Kucsa. 

Tréner Piešťan nemohol v zápase využiť Mateu Tadić, Katarínu Tetemondovú (od soboty Kuniecovú), Jessicu Lubin, Teréziu Sailerovú, Alexandru Baburovú a Simonu Majtásovú. Sedemčlenná piešťanská ekipa navyše dohrávala predĺženie bez vyfaulovanej dvojice Jessica January – Ema Mihaljevičová. 

„Dá sa povedať, že sme ušli hrobárovi z lopaty, ale odohrať zápas so siedmimi hráčkami je veľmi namáhavé. Za toto víťazstvo sme teda vďačné. Takéto vyrovnané zápasy sú užitočné pre obe strany a je dobré, že sme to zvládli,“ odfúkla si kapitánka Dominika Deptová. „Radšej vyhrávam zápasy o dvadsať bodov, ale pravdou je, že takéto víťazstvá sú veľmi cenné. Obzvlášť teraz, keď sa trápime s maródkou. Hráme streda-sobota a v tomto oklieštenom zložení to chce sebazaprenie. Aj to je však šport.“

Young Angels Košice – Piešťanské Čajky 72:75 pp (17:15, 35:35, 49:45, 63:63)

Young Angels: Majorošová 16 / 3 trojky, Le Claire 15, Drobná 10, Balážová 9, Kozáková 2 (Machalová 13, Bartánusová 6, Mikovčáková 1, Kristlová). Tréner: Z. Žirková.

Piešťanské Čajky: January 25, Hamilton-Carter 16, Hašková 12, Deptová 12, Mihaljevičová 2 (Dovčíková 5, Bábiková 3). Tréner: R. Kucsa.

TH: 13/8 – 26/20. Trojky: 10 – 3. Fauly: 22 – 23. Štvrtiny: 17:15, 18:20, 14:10, 14:18, 9:12.

Najbližšie sa Piešťanské Čajky predstavia už v sobotu na domácej palubovke Diplomat arény, keď o 18:00 privítajú ŠBK Šamorín. 

Zdroj: Basket.sk

  • Facebook