Dovčíková proti Šamorínu so 100 % streľbou za tri body: “Snažila som sa neváhať a hneď strieľať.”

nov 24, 2019 | SPRAVY | 0 comments

Piešťanské basketbalistky sa na víťazstvo nad Šamorínom poriadne nadreli. Hoci viedli počas celého stretnutia, vyrovnaný priebeh zlomili definitívne vo svoj prospech až poslednej štvrtine. Pre Čajky to tak bolo druhé víťazstvo v tomto týždni, keď po reprezentačnej prestávke vyhrali aj v stredu v Košiciach.

 „Každý zápas je pre nás momentálne náročný a vedeli sme, že so Šamorínom nás nečaká nič jednoduché. V našom stave nás stojí každý zápas veľa síl. Samozrejme som rád za vybojované víťazstvo, no opäť sme mali miestami výpadky. Nerád vyzdvihujem jednotlivcov, ale potiahla nás Jessica January, ktorá predviedla výborný individuálny výkon,“ skonštatoval po zápase tréner Piešťan Richard Kucsa.

Dôležitými bodmi prispela k víťazstvu aj mladučká Martina Dovčíková, ktorá premenila všetky štyri trojbodové strely a celkovo nastrieľala 15 bodov.  „Snažila som sa dať do toho všetko, pretože trénujem preto, aby som mohla družstvu pomôcť. Mala som dobré pozície na streľbu, tak som sa snažila moc neváhať a hneď strieľať. Som veľmi rada, že mi to tam popadalo a pomohla som tímu k víťazstvu,“ povedala po zápase 17-ročná mládežnícka reprezentantka Slovenska a zároveň vyzdvihla aj tímový výkon v defenzíve. „Každý zápas je o obrane. My sme proti Šamorínu zahrali dobre v defenzíve, ubránili sme ich kľúčové hráčky, čo sa tiež ukázalo ako rozhodujúce.“

Čajky čaká do vianočnej prestávky náročný program, najmä budúci víkend, keď ich čaká domáci turnaj Európskej basketbalovej ligy žien EWBL a následné domáce zápasy s belgickým Mechelenom, Ružomberkom a Slovankou MB.  „Do konca decembra nás čaká veľmi náročné obdobie s ťažkými zápasmi, ktoré potrebujeme zvládnuť.  Verím, že sa nám už nič neprihodí a naopak sa nám vrátia niektoré hráčky, aby rotácia v zápasoch bola širšia,“ doplnil Kucsa.