Cieľ je proti Grazu jasný: Víťazstvo = istý postup do Final Four CEWL

jan 22, 2020 | SPRAVY | 0 comments

Piešťanské Čajky sa dnes prvýkrát predstavia v roku 2020 na domácej palubovke Diplomat arény. V siedmom zápase A-skupiny Stredoeurópskej ligy CEWL privítajú o 18:00 rakúske šampiónky z UBI Graz.

Piešťanské basketbalistky majú v aktuálnej sezóne CEWL bilanciu piatich víťazstiev a jednej prehry, čo ich radí na prvé miesto A-skupiny. Čajky tak mieria za postupom do Final Four, kde budú mať v prípade dnešného víťazstva nad Grazom už istú účasť. Čajky, ako obhajkyne minuloročného titulu v prvom vzájomnom meraní síl Graz porazili na jeho palubovke jednoznačne 77:34 a radi by toto víťazstvo zopakovali aj v domácom prostredí. „V dnešnom stretnutí s Grazom chceme potvrdiť úlohu favorita. Pevne veríme, že dosiahneme víťazstvo, čím si zaručíme postup medzi najlepšie štyri celky súťaže, čo je jedným z našich cieľov tejto sezóny,“ povedala pred dnešným duelom Alexandra Hašková. 

 Obnovenú premiéru v Diplomat aréne dnes zažije aj Terézia Páleníková, ktorá Čajky posilnila v úvode roka 2020. Posledné dve stretnutia vynechala kvôli ľahšiemu zraneniu, no dnes by už mala byť trénerovi Richardovi Kucsovi k dispozícii. „Veľmi sa už teším na prvý domáci zápas v Diplomat aréne. Stretnutia v Piešťanoch majú vždy výbornú atmosféru a fanúšikovia sú Čajkám vždy veľkou oporou,“ uviedla slovenská reprezentantka, ktorá nosí na drese obľúbené číslo 33.

Dnešný zápas s Grazom je pre Piešťanské Čajky predposledným v skupinovej váze, následne ich ešte 20. februára čaká duel na palubovke belgického Mechelenu.

  • Facebook