Hašková sa zdokonaľuje v kuchyni i nad knihami

apr 14, 2020 | SPRAVY | 0 comments

Predčasný koniec sezóny zabolel najmä v Piešťanoch. Čajky nielenže pomýšľali na titul v domácej súťaži, ale šancu uspieť mali aj na záverečných turnajoch Final Four v Európskej lige (EWBL) či Stredoeurópskej lige (CEWL).

„Vzhľadom na to, že okolité krajiny respektíve iné športy ukončili sezóny ešte pred nami, tak to bolo len otázkou času, kedy sa rovnaké opatrenia zavedú aj v našej lige. Samozrejme, nikto nečakal takýto náhly koniec. Rozhodne sme očakávali, že koniec ročníka bude pre nás vyzerať úplne inač,“ povedala nám Alexandra Hašková.

Ani druhú najproduktívnejšiu Slovensku v družstve Piešťan súčasná situácia vôbec neteší. „Neviem nájsť ani správne slová, je to desivé,“ priznáva 22-ročná rodáčka z Bratislavy. „Som rada, že Slováci pomerne rýchlo zareagovali a nastavili takúto prísnu karanténu, bez ohľadu na to, ako to ovplyvnilo našu sezónu, či kopu iných vecí. Zdravie je prvoradé, na to treba vždy myslieť, takže treba dbať na všetky preventívne opatrenia,“ pripomína Hašková.

Čo sympatickú basketbalistku momentálne zamestnáva najviac? „Svoj voľný čas trávim doma buď pri filme alebo knižke. Okrem toho zdokonaľujem aj svoje kuchárske zručnosti. Varím a vypekám koláče. Snažím sa aj čo to porobiť k diplomovke, keďže teraz je toho času a priestoru dosť veľa,“ prezrádza ďalej Hašková.

Nuž a ako to vidí s budúcnosťou športu až sa celá pandémia skončí? „Môže tam byť veľa rozličných scenárov. Všetko bude závisieť od toho, ako sa celá situácia vyvinie,“ uzavrela Alexandra Hašková.

Zdroj: Basket.sk