Novou trénerkou Piešťanských Čajok je Lucia Krč-Turbová

máj 25, 2020 | SPRAVY | 0 comments

Za novú hlavnú trénerku Piešťanských Čajok bola vedením klubu vymenovaná Lucia Krč-Turbová. Niekdajšia kapitánka a opora tímu z kúpeľného mesta nahradila vo funkcii Richarda Kucsu, ktorému robila v uplynulých dvoch súťažných ročníkoch asistentku. Pre bývalú reprezentantku Slovenska a odchovankyňu Starej Turej to bude premiéra v pozícii hlavnej trénerky. Klub sa s ňou dohodol na ročnej spolupráci s následnou opciou.

Tak ako v predošlom prípade, kedy Martina Pospíšila nahradil jeho asistent Richard Kucsa, aj teraz sa v piešťanskom klube rozhodli zveriť zodpovednosť za vedenie tímu doterajšej asistentke Lucii Krč-Turbovej.  „Lucia je v Piešťanských Čajkách od ich vzniku, veľmi dobre pozná prostredie a trénerskému remeslu sa učila v uplynulých dvoch sezónach ako asistentka. Basketbalu rozumie, už ako hráčka sa vyznačovala výbornou hernou inteligenciou, čo je jedným z predpokladov, že by sa mohla stať aj kvalitnou trénerkou. Sme si vedomí toho, že si bude musieť doplniť trénerskú kvalifikáciu, no napriek tomu veríme, že sme post hlavného trénera zverili do správnych rúk,“ povedala na adresu novej trénerky generálna manažérka Bronislava Borovičková.

„Je to pre mňa obrovská výzva a ešte väčšia zodpovednosť, nakoľko sa Piešťanské Čajky stali rešpektovaným klubom v basketbalovom svete. Čaká ma obrovské kvantum práce, ale som pripravená sa s tým popasovať. Viem, že sú v realizačnom tíme ľudia, na ktorých sa môžem spoľahnúť a určite mi budú vo všetkom nápomocní. V Piešťanských Čajkách som už bola hráčka, kapitánka, asistentka trénera a dokonca jednu sezónu aj fanúšička, tak teraz budem mať možnosť zastávať post hlavnej trénerky. Týmto sa chcem aj poďakovať Rišovi Kucsovi, ktorý ma pred dvomi rokmi zlanáril do trénerského sveta, v ktorom sa mi zapáčilo,“ povedala nová trénerka Piešťanských Čajok Lucia Krč Turbová. Meno jej asistenta by mohlo byť známe v najbližších dňoch.

Niekdajšia kapitánka a dlhoročná opora Čajok, v minulosti aj pravidelná reprezentantka Slovenska sa svojej funkcie oficiálne ujme od 1. júna, v deň svojich 31. narodenín.