Pohárové povinnosti pokračujú, pred Čajkami je ďalší turnaj Alpsko-jadranského pohára

dec 1, 2023 | SPRAVY | 0 comments

Sklamanie z Eurocupu musí ísť bokom, pretože o niekoľko hodín pokračujú pre Piešťanské Čajky pohárové povinnosti. Na turnaji Alpsko-jadranského pohára v rakúskom St. Pöltene majú možnosť získať miesto na Final Four.

Zverenkyne trénera Petra Jankoviča stále majú možnosť získať v sezóne 2023/2024 štyri víťazné trofeje, čo by bol rozhodne historický zápis a niečo ojedinelé. V Alpsko-jadranskom pohári to majú rozohrané podľa svojich predstáv, na septembrovom turnaji v Diplomat aréne získali víťazstvá nad Trešnjevkou (97:55) a St. Pöltenom (76:41). V Rakúsku je tak možnosť zabezpečiť si z A-skupiny postup na Final Four. Bude toto motivujúcim faktorom pre družstvo?

„Ja verím, že áno. Máme predsezónny cieľ a musíme ho naplniť. Je potrebné sa k tomu tak aj postaviť. Dúfam, že na prvom turnaji, ktorý sa hral u nás doma, tak sme ukázali kvalitu a potenciál. Verím, že v tom budeme pokračovať,“ odpovedal pred víkendovými stretnutiami tréner Peter Jankovič.

S chorvátskym tímom sa už mali možnosť konfrontovať sa, do Rakúska príde Trešnjevka v dobrej forme. Dokumentuje ju 3-zápasová víťazná séria, vďaka ktorej držia v Premijer lige kontakt s čelom tabuľky. Hlavnými líderkami tímu sú Nika Rodeková, Zara Valčičová a Lena Biličová.

“Očakávam, že si úprimne užijeme zápasy bez zranení a dotiahneme ich do úspešného konca. Vylepšíme úspešnosť streľby, minimalizujeme chyby a budeme sa koncentrovať len na to, čo je. Medzinárodné zápasy nás extrémne posúvajú, či už tým, že hráčky sú rýchlejšie a fyzickejšie, ale aj tým, ako rozmýšľajú a riešia na ihrisku situácie,” povedala pred druhým turnajom Nataša Taušová. 

  • Facebook

Zatiaľ čo Trešnjevka ešte v Alpsko-jadranskom pohári nevyhrala, tak so slovinským Triglavom to bude súboj o prvé miesto v tabuľke A-skupiny. Najbližší súper Piešťan má tiež dobrú fazónu, v domácej lige neprehral 6 stretnutí po sebe a úspešne tak stíha lídra z Celje. Najväčšiu hrozbu predstavuje reprezentantky Slovinska Lara Bubničová, Gaja Kramžarová a mladé talenty Nina Stavrovová, Manča Vrečerová a Ajda Burgarová.

„Určite to bude ťažké, lebo je sklamanie z toho, že sa nepodarilo postúpiť, ale budeme to musieť nejako udržať, minimálne počas tohto víkendu. Čakajú nás dva zápasy, trochu sa musíme z toho oklepať a dívať sa dopredu. Toto už nezmeníme, je to história a minulosť. Máme pred sebou nové výzvy, takže určite budeme na tento víkend pripravení,“ vyjadril sa kouč Čajok.

Ďalší turnaj Alpsko-jadranského pohára sa predbežne uskutoční na konci februára a následne by mal historicky prvý ženský ročník tejto súťaži vyvrcholiť Final Four.

  • Facebook

Program Piešťanských Čajok na turnaji Alpsko-jadranského pohára v St. Pöltene:

sobota 2. decembra o 16.00 h: Piešťanské Čajky – ŽKK Triglav

nedeľa 3. decembra o 13.30 h: KK Trešnjevka 2009 – Piešťanské Čajky

 

Priebežná tabuľka A-skupiny:

  1. Piešťany 2 2 0 173:96 4
  2. Triglav 2 2 0 133:112 4
  3. Trešnjevka 2 0 2 113:156 2
  4. St. Pölten 2 0 2 95:150 2

Foto: Ladislav Duračka