Trénera Kucsu teší, že každá hráčka niečim prispela k výhre nad Šamorínom

nov 5, 2018 | SPRAVY | 0 comments

Piešťanské Čajky zvládli dôležitý zápas šiesteho kola ženskej basketbalovej extraligy, keď na domácej palubovke zdolali ŠBK Šamorín jednoznačne 71:44. Najbližšie čaká basketbalistky z kúpeľného mesta zápas CEWL v nemeckom Marburgu, kde sa predstavia v stredu 7. novembra.

Sobotný duel v Diplomat aréne bol pre piešťanské basketbalistka dôležitý aj z hľadiska nasadenia do Slovenského pohára. Preto Čajky potrebovali nutne zvíťaziť, aby mali v tabuľke po prvej polovici základnej časti, čo najlepšiu pozíciu. To sa Čajkám napokon aj podarilo, keď po presvedčivom výkone nedali hosťujúcim hráčkam šancu a zvíťazili 71:44. „S víťazstvom sme spokojný. Šamorín je súper, ktorého nemožno nikdy podceniť. Rozbiehali sme sa ťažko, mali sme dlhší čas bez zápasu a bolo vidieť, že sme zo začiatku neboli v zápasovom tempe. Som rád, že sme sa do toho dostali a zápas sme dotiahli do víťazného konca. Potešila nás aj divácka návšteva, keďže nás prišlo podporiť opäť dosť fanúšikov a mohli sme sa im odvďačiť dobrým výkonom,“ povedal po stretnutí tréner Richard Kucsa.

Ten dal v zápase priestor všetkým dvanástim hráčkam a okrem jednej, všetky dokázali bodovať. „Som rád, že každá hráčka, ktorá sa dostala na palubovku niečím prispela. Či už bodovo, ale aj v iných činnostiach, ktoré nie sú možno tak vidieť,“ doplnil kouč Čajok.

Priestor na palubovke dostala aj ešte len pätnásťročná Martina Dovčíková, ktorá k víťazstvu prispela jednou premenenou strelou za tri body. Talentovaná mládežnícka reprezentantka pomaličky zbiera minúty na extraligovej palubovke a chce sa viac a viac zlepšovať. „Každým dňom na sebe pracujem, takže snáď to je aj postupom času vidieť na ihrisku. Som na seba náročná, takže so svojim výkonom nie som spokojná. Nebolo to najhoršie, ale samozrejme to mohlo byť aj lepšie,“ skonštatovala M. Dovčíková.

Tento týždeň čakajú piešťanské dve stretnutia na ihriskách súperov. Najskôr v stredu vstúpia to Stredoeurópskej ligy CEWL zápasom v nemeckom Marburgu a v sobotu sa predstavia na palubovke Banskej Bystrice.