CEWL: Uspejú dnes Čajky aj proti Hradeckým lvicím?

nov 28, 2018 | SPRAVY | 0 comments

Basketbalistky Piešťanských Čajok sa dnes opäť predstavia na medzinárodnom poli, keď ich čaká druhý zápas v Stredoeurópskej lige CEWL na palubovke českého družstva Sokol Hradec Králové. Podarí sa basketbalistkám z kúpeľného mesta nadviazať na prvé víťazstvo v nemeckom Marburgu?

Čajky cestovali k západným susedom už v utorok a v Hradci Králové absolvujú dve tréningové jednotky. Rovnako ako Čajky, aj domáce Hradecké Lvice odohrali v CEWL doposiaľ jeden zápas, keď v Marburgu prehrali tesne 77:79. Družstvo vedené trénerkou Romanou Ptáčkovou patrí dlhodobo k elitným tímom českej ŽBL. V aktuálnej sezóne im patrí zatiaľ štvrtá priečka, keď vyhrali päť z ôsmich stretnutí.

„Hradec Králové je veľmi húževnaté družstvo, ktoré je najmä v domácom prostredí veľmi nebezpečné. Prezentujú sa rýchlym a efektívnym štýlom hry s agresívnou obranou. Dôležité bude, ako zvládneme obranné činnosti a ako sa vyrovnáme s tamojším prostredím,“ povedal na margo súpera tréner Čajok Richard Kucsa, na ktorého nadviazala americká rozohrávačka piešťanského družstva Janee Thompson: „Hradec sa prezentuje bojovným a agresívnym basketbalom, bojujú v každej situácii a nikomu nič nedarujú. Niekedy hrajú možno až na hrane, čo by nám mohlo vyhovovať a budeme sa to snažiť využiť v náš prospech.“

Piešťanské basketbalistky by rady nadviazali na výkon z prvého zápasu v CEWL, keď vyhrali v nemeckom Marburgu 78:66. „Bude dôležité, aby sme hrali kolektívne, disciplinovane a dodržiavali náš herný koncept. Ak budeme bojovať a vyrovnáme sa, či prekonáme ich nasadenie, intenzitu a energiu, môžeme byť úspešné,“ dodala Janee Thompson.

Priamy prenos zo stretnutia môžete sledovať od 18:30 na https://www.tvcom.cz/Zapas/Sport-Basketbal/Pohlavi-Zeny/Sezona-2018-2019/170940-Sokol-Nilfisk-Hradec-Kralove-Piestanske-Cajky-(CEWL).htm