„Ak chceme postúpiť do play-off EWBL, musíme vyhrať oba zápasy,“ uvedomujú si Čajky

dec 7, 2018 | SPRAVY | 0 comments

Piešťanské basketbalistky čaká na víkendovom domácom turnaji Európskej ženskej basketbalovej ligy neľahká úloha. Aby mohli pomýšľať na postup do play-off, potrebujú zvládnuť obe stretnutia. Svoj pohľad pred zápasmi s Dynamom Moskva a Amsterdamom Angels nám poskytol tréner Piešťanských Čajok Richard Kucsa.

V piešťanskom tíme si uvedomujú vážnosť situácie a dôležitosti domáceho turnaja vzhľadom na ďalší vývoj súťaže EWBL. „Ak chceme pomýšľať na postup do play-off, nie je iná možnosť ako vyhrať obe stretnutia. Situáciu sme si skomplikovali dvomi prehrami na prvom turnaji a teraz si už nemôžeme dovoliť zaváhanie. Sme si vedomí, že to nebude jednoduché, ale poctivo sa na turnaj pripravujeme a verím, že v domácom prostredí za podpory našich fanúšikov budeme úspešní,“ uviedol tréner Čajok Richard Kucsa.

Piešťanky sa najskôr v sobotu o 17:00 predstavia proti ruskému Dynamu Moskva, o ktorom kouč Piešťan povedal nasledovné: „Dynamo Moskva je pojem sám o sebe. Hoci v aktuálnom ročníku nedosahujú výsledky, ako v minulosti, ich tabuľkové postavenie v ruskej lige neodzrkadľuje úplne ich silu. V družstve majú mix mladých hráčok so skúsenými a rozhodne to nebude nič jednoduché.“

Nedeľný duel s Amsterdamom Angels sa uskutoční v rovnakom čase ako v sobotu. Piešťanky doposiaľ priamu skúsenosť s holandským basketbalom nemajú, no nič nechcú rozhodne podceniť. „Amsterdam Angels je pre nás trošku neznámou. Združujú však to najlepšie z holandského basketbalu, keďže sú v podstate holandským výberom do 23 rokov. Určite nám nedajú nič zadarmo, budú hrať aktívne a čakáme, že budú nepríjemným súperom,“ dodal Kucsa.

Rozpis zápasov 2.turnaja Európskej ženskej basketbalovej ligy EWBL v Piešťanoch:

8.12. (sobota)
14:30 Basket Žabiny Brno – Amsterdam Angels
17:00 Piešťanské Čajky – Dynamo Moscow

9.12. (nedeľa)
11:00 Dynamo Moscow – Basket Žabiny Brno
17:00 Amsterdam Angels – Piešťanské Čajky