Finále sa presúva do Piešťan! Bude Čajky podporovať vypredaná Diplomat aréna?

apr 14, 2019 | SPRAVY | 0 comments

Finálová séria basketbalovej extraligy žien odštartovala v sobotu prvým zápasom v Ružomberku, kde však Čajky prehrali 68:80. Piešťanské basketbalistky však flintu do žita nehádžu, už v stredu na domácej palubovke budú chcieť vyrovnať sériu na 1:1. Podarí sa im to aj za podpory zaplnenej Diplomat arény?

Čajky sobotný duel v Ružomberku stratili už hneď v jeho úvode. Na smrtiaci nástup domácich hráčok s fantastickou streleckou efektivitou Čajky v prvom polčase zareagovať nedokázali. Stratu 23 bodov síce po zmene strán zvládli stiahnuť na konečných 12 bodov, na viac však nestačili. „Stretnutie od začiatku bolo v réžii domáceho družstva, ktoré vychytalo perfektný strelecký večer. Po polčase viac–menej už bolo rozhodnuté. Ja som však veľmi rád, že sme sa dokázali vrátiť do stretnutia a vyhrali sme druhý polčas. Nič to však nemení na tom, že Ružomberok vyhral zaslúžene,“ skonštatoval po prvom finálovom zápase tréner Richard Kucsa.

Finálová séria je vyvrcholením extraligovej sezóny 20118/2019, a podľa očakávania prvý zápas v Ružomberku sprevádzala búrlivá atmosféra. Prispeli k nej aj takmer štyri desiatky piešťanských fanúšikov, ktorí merali cestu do Ružomberka, aby povzbudzovali svoje družstvo. Aj v stredu sa očakáva, že piešťanskí fanúšikovia zaplnia hľadisko a pomôžu Čajkám, aby vyrovnali sériu na 1:1. „Ako som už povedal pred sériou, naši fanúšikovia nám pomáhajú počas celej sezóny a sú našim šiestym hráčom. Spravíme všetko preto, aby sme im zajtra spravili radosť a vrátili ešte finálovú sériu do Piešťan,“ doplnil Kucsa.

Piešťanské basketbalistky napriek prehre z prvého stretnutia nič nevzdávajú. „Sústredíme sa na našu hru. Je pre nás dôležité, aby sme dodržali určené pokyny a predviedli disciplinovaný výkon či už z obrannej alebo útočnej stránky. My sa určite budeme snažiť potešiť našich fanúšikov i ľudí, ktorí nám veria,“ skonštatovala Martina Matejčíková. Čo bude dôležité zlepšiť oproti úvodnému stretnutiu série prezradila Alexandra Baburová: „Musíme zlepšiť samotný vstup do stretnutia a koncentráciu a hrať minimálne tak, ako v druhom polčase v Ružomberku.“

Zdroj: Basket.sk