Simona Majtásová sa takmer po ročnej prestávke vrátila do zostavy Čajok!

jan 23, 2020 | SPRAVY | 0 comments

Stredajší zápas Stredoeurópskej ligy CEWL medzi Piešťanskými Čajkami a rakúskym UBI Graz ozdobili dva návraty.  Okrem staronovej posily Terézii Páleníkovej sa po dlhej pauze, ktorá bola zapríčinená vážnym zranením kolena vrátila do zostavy Čajok aj rozohrávačka Simona Majtásová.

Odchovankyňa MBK Stará Turá hrala posledný súťažný zápas 9. februára 2019, kedy v domácom zápase s Young Angels Košice utrpela vážne zranenie kolena a musela podstúpiť operáciu. Po dlhej pauze, ktorá trvala necelý rok sa v stredu proti rakúskemu Grazu vrátila opäť na palubovky. K víťazstvu Čajok prispela ôsmimi bodmi a na ihrisku strávila necelých 19 minút. „Musím priznať, že som bola trošku nervózna. Hlavne z dôvodu, že som si tým už raz prešla a bol to môj prvý zápas po zranení. Našťastie som vôbec nepomyslela na to, že mi niečo bolo a hralo sa mi dobre,“ uviedla na margo svojho návratu do zostavy Piešťan S. Majtásová.

Ako mladá rozohrávačka spomenula, bolo to pre ňu už druhé vážnejšie zranenie. Preto bolo aj teraz nesmierne dôležité dôkladne sa zamerať na rehabilitáciu, aby bol návrat na palubovky načasovaný až pri 100 percentnom stave. „Rehabilitovala som zhruba osem mesiacov v čom mi veľmi pomohol náš kondičný tréner Marek Mikletič. Prešli sme si naozaj všetkým pekne po rade od najjednoduchších vecí až po tento prvý zápas. Mali sme nastavený plán do určitého dátumu, ktorý vyšiel skoro presne do bodky. Tréningy boli kondičné, silové aj fyzické vďaka čomu som sa mohla vrátiť späť na ihrisko,“ priblížila rodáčka zo Starej Turej, čo všetko musela spraviť pre návrat na ihrisko a taktiež priznala, že nie vždy to bolo jednoduché aj po psychickej stránke: „Bola to strašne dlhá doba, pretože som musela veľa času tráviť v posilňovni aj keď mali dievčatá tréning na palubovke. Niekedy boli aj slabé chvíle, hlavne po operácií, kedy som naozaj ani nohu nevedela dvihnúť. Ale vďaka Marekovi som získala späť všetko svalstvo. Dokonca aj väčšie, aké som kedy mala.“