Na Slovensku sa pre koronavírus zakazujú všetky športové podujatia. Nemôžu sa konať ani bez divákov

mar 9, 2020 | SPRAVY | 0 comments

Ústredný krízový štáb SR vydal v pondelok nariadenie okamžitého zákazu usporiadania všetkých športových podujatí v krajine, predbežne na dva týždne. Dosluhujúci predseda vlády Peter Pellegrini o tom informoval po skončení štvorhodinového zasadnutia štábu. To znamená, že Piešťanské Čajky s najväčšou pravdepodobnosťou neodohrajú v pôvodnom termíne extraligové zápasy so Šamorínom (11.3.) ani Ružomberkom (14.3.). Situáciu aktuálne rieši aj Hracia komisia Slovenskej basketbalovej asociácie. 

„Zakazuje sa usporadúvať akékoľvek športové, kultúrne a spoločenské podujatia na najbližších 14 dní,“ povedal Pellegrini na tlačovej konferencii.

Tento zákaz je súčasť celoplošného opatrenia určeného pre ústredné orgány štátnej správy, miestnej samosprávy a verejnej správy. Na 14 dní platí pre organizovanie akýchkoľvek verejných podujatí.

Nemôžu sa odohrať ani bez účasti divákov. „Uvažovali sme o tom už minulý týždeň, kedy sme dali odporúčania, aby sa hrali bez divákov. Napokon sme sa však rozhodli k takémuto plošnému zákazu. Nemôžeme špecifikovať, či ide o futbalový zápas alebo bežecké podujatie, kde budú športovci z viacerých krajín sveta,“ povedal o možnosti športových podujatí bez divákov Pellegrini.

Počet potvrdených prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 na Slovensku vzrástol v pondelok z piatich na sedem, šéf dosluhujúceho kabinetu na tlačovej konferencii po štábe potvrdil dva nové prípady z Košíc a Martina. Slovenské úrady evidujú aj štvorčlennú rodinu v karanténe v rakúskej prihraničnej obci Kittsee.

TS