Čajky na turnaji v Trutnove aj s novou posilou, fínskou reprezentantkou Veerou Pirttinen

sep 12, 2021 | SPRAVY | 0 comments

Piešťanské Čajky čaká od nedele do utorka ďalšia zaujímavé predsezónna previerka, keď sa predstavia na tradične kvalitne obsadenom turnaji O pohár mesta Trutnov.
Čajky odohrajú v Trutnove tri zápasy za tri dni proti domácemu Trutnovu, Žabinám Brno a poľskému Gorzowu.

Čajky sa na tradičnom turnaji predstavia opäť po dvoch rokoch, naposledy tu v roku 2019 obsadili druhú priečku práve za poľským Gorzowom.

Program 21. ročníka turnaja O pohár města Trutnova:

Nedeľa 12.9.

17:15 Trutnov – Piešťany

19:30 Gorzów – Žabiny Brno

Pondelok 13.9.

16:00 Žabiny Brno – Trutnov

18:15 Piešťany – Gorzów

Utorok 14.9.

9:30 Trutnov – Gorzów

11:45 Piešťany – Žabiny Brno

Priame prenosy zo zápasov môžete sledovať prostredníctvom https://www.tvcom.cz/ 

Poradie turnaja O pohár města Trutnova v roku 2019: 1. KS AZS AJP Gorzów Wielkopolski, 2. Piešťanské Čajky, 3. Sokol Hradec Králové, 4. SBŠ Ostrava, 5. BK Žabiny Brno, 6. BK Loko Trutnov.

 

V Trutnove už aj s najnovšou posilou 

Premiéru v drese Piešťanských Čajok si na turnaji v Trutnove odkrúti aj nová posila, fínska reprezentantka Veera Pirttinen, ktorá prišla do Piešťan ako náhrada za dlhodobo zranenú američanku Ke´Shunan James.

24-ročná krídelníčka sa k tímu Piešťanských Čajok pripojila už v piatok a hneď ju s tímom čaká náročný zápasový program. 180-centimetrov vysoká členka ženskej reprezentácie Fínska hrávala v minulej sezóne v domácej súťaži za tím Catz Laapeenranta, kde bola najlepši hráčokou tímu s priemerom takmer 17 bodov, 5 doskokov a 4 asistencií na zápas.  Mimo svojej rodnej krajiny nejde hrať po prvý raz, už v minulosti hrávala nemeckú bundesligu za Chemnitz a pôsobila aj na Islande v tíme Snaefell.

“Vzhľadom na dlhodobé zranenie Ke´Shunan James sme potrebovali čo najrýchlešie doplniť káder. Vzhľadom na aktuálne možnosti a krátkosť času sa naskytla príležitosť angažovať fínsku reprezentantku Veeru Pirttinen, ktorá síce väčšinu svojej kariéry hrávala doma vo Fínsku, no so zaujímavými štatistikami. Je to ešte relatívne mladá hráčka, ktorá sa môže posúvať a verím, že do nášho tímu prinesie to, čo od nej očakávame,” povedal k novej posile Čajok tréner Peter Jankovič.

“Počula som veľa dobrého na tento klub a ľudí, ktorí v ňom pôsobia. Možnosť hrať za Piešťanské Čajky som prijala, ako veľkú výzvu, keďže ide o ambiciózny tím a verím, že sa v ňom budem zlepšovať a takiso pomôžem tímu k dobrým výsledkom. Prvotné dojmy z nového pôsobiska sú veľmi pozitívne a teším sa, keď všetkých spoznám. Čaká nás veľa tvrdej práce, no verím, že budeme mať úspešnú sezónu,” uviedla po príchode do Piešťan nová posila Veera Pirttinen.