Fanúšikovia sa môžu vrátiť tribúny, v režime OP sa môžu hľadiská obsadiť na 25 %

jan 12, 2022 | SPRAVY | 0 comments

Najnovšia vyhláška Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) povoľuje napokon nielen fanúšikov na tribúnach, ale umožňuje aj športovanie a súťaže pre širší okruh športovcov. ÚVZ zverejnil vyhlášku k organizácii hromadných podujatí v utorok podvečer s účinnosťou od stredy 12. januára. Práve v tento deň môže vláda schváliť aj ďalšie zmeny opatrení týkajúcich sa športu.

V režime OP sa s účinnosťou od 12. januára 2022 môžu podľa vyhlášky konať hromadné podujatia športového charakteru (súťaže, tréningy) osôb starších ako 18 rokov s účasťou výhradne v režime OP a to v kapacite maximálne 100 osôb.

Kým doteraz mohli deti od 12 do 18 rokov trénovať v režime OP, po novom už môžu prísť na tréningy aj otestovaní mladí ľudia. Výnimku totiž dostali hromadné podujatia osôb do 18 rokov veku s účasťou výhradne v režime OTP a to v kapacite maximálne 100 osôb.

Výnimku po splnení špecifických podmienok stanovených vyhláškou majú aj najvyššie súťaže v šiestich kolektívnych športoch (hokej, futbal, hádzaná, volejbal, basketbal, florbal), hromadné podujatia nevyhnutné na činnosť karanténnych tréningových centier pre vrcholový šport schválených Ministerstvom zdravotníctva Slovenskej republiky a Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky vydaným po 24. novembri 2021 i hromadné podujatie nevyhnutné na výkon činnosti športových reprezentácií Slovenskej republiky so súhlasom Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky vydaným po 17. decembri 2021.

Na tribúny sa budú môcť opäť vrátiť aj fanúšikovia. Športové podujatia sa v zmysle vyhlášky považujú za stredne rizikové podujatia. Návštevníci športového zápasu či súťaže musia mať prekryté horné dýchacie cesty respirátorom a na podujatí je fixné sedenie alebo státie. K podmienkam patrí režim OP a zaplnenie najviac 25 percent kapacity priestoru alebo maximálne 100 osôb. Pre zápasy Piešťanských Čajok to v praxi znamená, že na tribúnach Diplomat arény bude môcť byť 250 fanúšikov. 

Najbližší domáci zápas odohrajú Piešťanské Čajky v sobotu 22. januára proti ŠKP 08 Banská Bystrica.