Dres Piešťanských Čajok bude aj naďalej obliekať Ivana Jakubcová

máj 21, 2018 | SPRAVY | 0 comments

Piešťanské Čajky sa aktuálne nachádzajú v medzisezónnom období, vedenie klubu však intenzívne pracuje na skladbe družstva pre nasledujúci súťažný ročník 2018/2019. V tíme z Piešťan bude aj ďalšej sezóne pôsobiť pivotka Ivana Jakubcová, ktorá sa s klubom dohodla na ročnom kontrakte.

Bronzový tím z minulého ročníka slovenskej basketbalovej extraligy žien čaká viacero zmien. Z minuloročného družstva, tak bude okrem Rebeky Mikulášikovej pokračovať aj ďalšia pivotka Ivana Jakubcová, ktorá sa v uplynulých dňoch dohodla s klubom na predĺžení zmluvy. „Filozofia klubu pre nasledujúce obdobie rovnaká, dať príležitosť slovenským hráčkam. Aj preto sme veľmi radi, že sa nám podarilo dohodnúť na pokračovaní s Ivanou Jakubcovou, ktorá mala ponuky aj z iných klubov, či už zo Slovenska i zahraničia. Teší nás, že si pre pokračovanie vo svojej kariére vybrala práve Piešťanské Čajky a veríme, že bude pre náš tím prínosom,“povedala generálna manažérka Čajok Bronislava Borovičková.

Pre členku širšieho kádra slovenskej basketbalovej reprezentácie žien pôjde o druhý rok, čo bude pôsobiť na Slovensku práve v drese Piešťanských Čajok, kam prišla pred ročníkom 2017/2018 z USA. Už skúsenejšia a adaptovanejšia 198 centimetrov vysoká pivotka bude jednou z hlavných postáv Čajok v nasledujúcej sezóne. Na margo svojho pokračovania v kúpeľnom meste sa I. Jakubcová vyjadrila nasledovne: „V Piešťanských Čajkách som sa rozhodla pokračovať kariéru, pretože v tento klub verím. Teším sa na výzvy, ktoré budúca sezóna prinesie a viem, že sa s nimi cely tím spoločne popasuje a že nás naši verní fanúšikovia podporia.“

Doteraz známe mená, ktoré budú v budúcej sezóne obliekať dres Piešťan sú tak pivotky Ivana Jakubcová, Rebeka Mikulášiková a odchovankyňa Starej Turej Simona Majtásová, ktorá si za Čajky zahrala už v sezóne 2016/2017. Blízko sú už aj podpisy zmlúv s viacerými zaujímavými hráčkami, o čom budeme informovať priebežne.