Asistentkou trénera Kucsu bude bývalá kapitánka Lucia Krč-Turbová

jún 4, 2018 | SPRAVY | 0 comments

V Piešťanských Čajkách už majú známe meno, ktoré obsadí pozíciu asistenta trénera. Hlavnému koučovi Richardovi Kucsovi bude pomáhať niekdajšia kapitánka a dlhoročná opora Čajok Lucia Krč-Turbová. Tá sa kvôli zdravotným problémom rozhodla s aktívnou kariérou skončiť a prijala ponuku z klubu dať sa na trénerskú dráhu.

Po tom, ako doterajší asistent Richard Kucsa nahradil v pozícii hlavného trénera Martina Pospíšila sa práve miesto asistenta uvoľnilo. Za svoju asistentku si tak vybral bývalú reprezentantku SR, ktorá bola v minulosti kapitánkou a oporou Piešťan. „Teším sa na spoluprácu, keďže Lucia bola dlho súčasťou Čajok a prostredie dobre pozná. Okolnosti okolo jej zdravotného stavu ju prinútili ukončiť kariéru, ale je dobré že v basketbale pokračuje ďalej. Má bohaté hráčske skúsenosti z klubových a reprezentačných vrcholových podujatí a vyznačovala sa kvalitným hráčskym myslením, čo je vynikajúci základ na odovzdávanie empirických poznatkov. V jej situácii, kedy bude prvýkrát súčasťou realizačného tímu to bude v prvom rade o trpezlivosti a o zastabilizovaní sa na svojej pozícii. Ja osobne a aj všetci v klube máme snahu jej v tom prechode čo najviac pomôcť,“ uviedol na margo svojej novej asistentky R. Kucsa.

Lucia Krč-Turbová pôsobila ako hráčka v Piešťanských Čajkách od ich vzniku v roku 2012. Posledné dve sezóny prakticky celé vynechala kvôli zdravotným problémom s achilovkou. Naposledy nastúpila na pár minút v zápase Slovenského pohára 2017 proti Šamorínu. Dlho pretrvávajúce zdravotné ťažkosti ju prinútili skončiť s aktívnou kariérou, príležitosť pokračovať pri basketbale v pozícii asistentky trénera privítala. „Veľmi si túto možnosť vážim. Zomlelo sa to celé rýchlo a nečakane. Po tých všetkých zdravotných peripetiách som sa rozhodla basketbalovú kariéru ukončiť.  Napriek tomu, že som sa posledný rok venovala úplne inej sfére som na basketbal nezanevrela, veď bol mojou súčasťou dlhé roky. V Piešťanoch som si to vyskúšala na palubovke, aj v hľadisku a teraz si to vyskúšam aj na lavičke. Tým, že sa vraciam do známeho prostredia, tak to myslím bude o trošku jednoduchšie, ale rozhodne to nebude nič ľahké. Basketbal mám stále rada a či bude trénerské remeslo ušité pre mňa ukáže čas. Budem však rada, ak budem môcť svoje hráčske skúsenosti odovzdávať ďalej,“ povedala Lucia Krč-Turbová.