R. Kucsa: Zápas so Šopronom bude pre viacero hráčok debutom v Diplomat aréne

sep 6, 2018 | SPRAVY | 0 comments

Piešťanské Čajky už zajtra odohrajú svoj prvý prípravný zápas v Diplomat aréne. O 17:00 privítajú elitný maďarský tím Šopron Basket.

Basketbalistky z kúpeľného mesta majú za sebou prvé tri prípravné zápasy. Hoci v ani jednom z nich nepodali zlý výkon, ani raz to nestačilo na víťazstvo. Najskôr v stredu prehrali v Šoprone 56:68, následne na Jersey Cupe v Brne nestačili na domáce KP Brno 56:62 a MBK Ružomberok 74:83. Svoj pohľad na uvedený trojzápas nám poskytol tréner Čajok Richard Kucsa. „Prvý prípravný zápas v Šoprone bol pre mňa herne aj nad očakávania. V druhom a treťom sa prejavili klasické situácie z úvodu prípravy, kedy hračkám miestami zavadzala lopta. Samozrejme, zápasy absolútne splnili účel. Vyskúšali sme si rôzne varianty, na ktorých sme doteraz pracovali, ale aj nové veci, na ktoré bolo treba v priebehu zápasu reagovať. Najpodstatnejšie je, že hračky mali možnosť spoznávať sa basketbalovo v zápasoch s kvalitnými súpermi.“

V uvedených stretnutiach nemohol tréner piešťanského družstva využiť všetky hráčky. Dominike Deptovej a Alexandre Baburovej ešte nedovolili nastúpiť zdravotné ťažkosti, Martina Dovčíková dostala po reprezentačných povinnostiach voľno. „Je to miestami komplikovanejšie pri rozložení záťaže pre jednotlivé hráčky, ale aj takéto situácie prináša športový život. Hračky ktoré nie sú úplne fit to majú ťažké,  že sa nemôžu ešte stopercentne zapojiť a nemohli pomôcť v zápasoch. Musíme byť v tomto smere trpezliví,“ poznamenal R. Kucsa.

Čajky sa v piatok o 17:00 prvýkrát predvedú v prípravnom zápase aj v Diplomat aréne, keď privítajú maďarské majsterky a minuloročné finalistky Euroligy Šopron Basket. „V prvom rade sa určite chceme ukázať v tom najlepšom možnom svetle. Pre veľkú časť hráčok to bude debut v Diplomat Aréne v drese Piešťanských Čajok. Máme svoje plány a ciele v priebehu prípravy, konkrétne sa budeme určite zameriavať na veľa vecí, ale to najdôležitejšie bude zanechať pre fanúšikov v domácom prostredí,  čo najlepší dojem,“ pokračoval tréner Čajok.