Čajky dnes hostia Nitru, chcú potešiť fanúšikov výkonom i víťazstvom

okt 3, 2018 | SPRAVY | 0 comments

Vstup do extraligovej sezóny 2018/2019 Piešťanským Čajkám absolútne nevyšiel, keď v sobotnom stretnutí proti Young Angels Košice prekvapivo prehrali 69:73 po predĺžení. Dnes však piešťanské basketbalistky hostia BKM Junior UKF Nitra a nič podobné už nechcú dopustiť.

Čajky sa tak po siedmych prehrách v príprave na víťaznú vlnu nenaladili ani v prvom extraligovom kole. Tento týždeň majú Piešťanky dvojnásobnú šancu na nápravu, keď najskôr dnes hostia na domácej palubovke Nitru a v sobotu Poprad. „Je mi to veľmi ľúto kvôli fanúšikom. Prišlo ich dosť a opäť sme ich nepotešili víťazstvom a ani výkonom. Pevne verím, že to v týchto dvoch zápasoch napravíme a spravíme im konečne radosť,“ konštatoval tréner Čajok Richard Kucsa.

Sobotný neúspech sa samotné hráčky už hodili za hlavu a snažili sa myslieť smerom k nasledujúcim zápasom. „Sme si vedomé, že náš výkon v prvom kole nebol dobrý. Je to však už minulosť, teraz chceme predviesť, že sa to už nebude opakovať. Budeme sa snažiť všetkým ukázať, že vieme hrať basketbal. Chceme už konečne potešiť našich fanúšikov, či už víťazstvom, ale najmä predvedenou hrou,“ uviedla americká rozohrávačka Čajok Janee Thompson.

Dnes budú Čajkám stáť v ceste basketbalistky Nitry, odštartovali nový ročník extraligy domácou prehrou 67:73. Vo vyrovnanom zápase so Šamorínom rozhodla v prospech hostí tretia štvrtina, ktorú Nitra prehrala v pomere 13:21.