I. Jakubcová: Výhra nad Nitrou nás povzbudí do ďalších zápasov

okt 5, 2018 | SPRAVY | 0 comments

Už v sobotu čaká piešťanské basketbalistky ďalší domáci zápas v extralige žien, keď v Diplomat aréne privítajú BAM Poprad. Čajky povzbudilo stredajšie víťazstvo nad Nitrou a budú chcieť na to nadviazať aj proti celku spod Tatier.

Čajky v stredu proti Nitre dosiahli vôbec prvé víťazstvo, ktoré určite potrebovali minimálne z hľadiska psychického povzbudenia. „Sme veľmi rady, že máme prvé víťazstvo. Konečne sa nám podarilo zúročiť, na čom sme pracovali v príprave a verím, že nám práve výhra nad Nitrou pomôže smerom k ďalším zápasom,“ skonštatovala Ivana Jakubcová, ktorá v stredajšom zápase nastrieľala 21 bodov. Podobne hovoril aj tréner Richard Kucsa, ktorý však videl v hre viacero nedostatkov, na ktorých odstránení treba ešte popracovať: „Verím, že budeme aj naďalej pokračovať na víťaznej vlne. Víťazstvo prišlo po dlhej dobe a už sme ho potrebovali. Stále však máme veľa práce pred sebou a najbližšie nás čaká v sobotu Poprad, kde budeme chcieť rovnako uspieť.“

Sobotný duel s Popradom bude pre Piešťanky tretím domácim duelom v rade. Družstvu Popradu sa vydaril vstup do novej sezóny, keď v prvom kole zvíťazilo na palubovke Banskej Bystrice 59:37. Aj BAM Poprad prešiel viacerými zmenami. Novou trénerkou sa stala Tatiana Gallová a Popradčanky sa museli vyrovnať s odchodom opôr Zuzany Ivančákovej, Lucie Hadačovej, Adely Kudličkovej či Dominiky Drobnej.

6.10.2018 (sobota) o 18.00 hod.: Piešťanské Čajky – BAM Poprad (Diplomat aréna)

Livestream: https://www.youtube.com/watch?v=ELiMAYHggHU

Livestats: http://www.fibalivestats.com/webcast/EXTW/931202/