“Dokázali sme kontrolovať priebeh stretnutia,” teší po výhre v Marburgu trénera Kucsu

nov 9, 2018 | SPRAVY | 0 comments

Piešťanským Čajkám sa prvý zápas Stredoeurópskej ligy CEWL vydaril na výbornú, keď dokázali zvíťaziť v nemeckom Marburgu 78:66. Už zajtra sa piešťanské basketbalistky preorientujú späť na domácu extraligu, keď ich čaká duel v Banskej Bystrici.

Piešťanské basketbalistky mali v Marburgu výborný vstup do stretnutia, keď si hneď v úvode dokázali vypracovať náskok 9:0, počas celého stretnutia sa dokázali držať vo vedení a domácemu družstvu nedovolili priblížiť sa na viac než šesť bodov. „O našom víťazstve rozhodla naša kvalitná obrana, okrem výnimky v druhej štvrtine a veľmi dobrý vstup do stretnutia. Veľmi dôležité bolo, že každý pokus súpera o priblíženie sa či vyrovnanie stavu dievčatá zastavili a kontrolovali priebeh stretnutia,“ zhodnotil po stretnutí v Marburgu tréner Čajok Richard Kucsa.

Súper piešťanských basketbalistiek patrí k elitným tímom nemeckej bundesligy. V aktuálne prebiehajúcej sezóne vyhral všetkých sedem zápasov a bez bodovej straty tak kraľuje tabuľke. „Výsledky Marburgu v nemeckej súťaži, či v zápase CEWL s Hradcom Králové hovorili samé za seba. Dokázali vyhrať proti veľmi kvalitným družstvám, majú v kádri reprezentantky a dobré legionárky. Hneď po našom poslednom domácom zápase sme upriamili pozornosť na tohto súpera so snahou sa čo najdôkladnejšie pripraviť podľa dostupných informácií. Naše víťazstvo samozrejme umocnil aj fakt, že sme ho dosiahli na ihrisku súpera,“ doplnil tréner Richard Kucsa.

Už zajtra čaká basketbalistky z kúpeľného mesta ďalšie stretnutie v rámci extraligy žien, keď sa predstavia na palubovke Banskej Bystrice, ktoré v tejto sezóne ešte nedokázalo zvíťaziť. „V tomto zápase sme jasný favorit, ale samotné konštatovanie na úspech nestačí. Dôležité je, aby sme pristúpili k zápasu s úplnou vážnosťou a rešpektom k súperovi,“ zdôraznil pred sobotným duelom siedmeho kola R. Kucsa.

Foto: Peter Voeth