“Máme na to, aby sme v Minsku uspeli,” myslí si R. Mikulášiková

jan 24, 2019 | SPRAVY | 0 comments

Šance na postup do Final Four Európskej basketbalovej ligy žien majú Piešťanské Čajky i Cmoki Minsk vyrovnané. Prvý štvrťfinálový duel v Piešťanoch skončil remízou 55:55 a o postupujúcom tak rozhodne odveta, ktorá sa uskutoční  13. februára v hlavnom meste Bieloruska.

Postúpi ten, kto zvíťazí v odvete

Stredajší zápas v Diplomat aréne bol vyrovnaný, o čom svedčí aj celkový výsledok. Keďže sa v play-off EWBL hrá na dva zápasy, v ktorých bude o postupujúcom rozhodovať celkové skóre, remíza 55:55 je pre Čajky stále hrateľným výsledkom do odvety. „S výsledkom môžeme byť trošku spokojní, za druhý polčas by sme si možno zaslúžili aj o bod vyhrať.  Doťahovanie náskoku Minsku u úvodoch polčasov nás však stálo veľa síl. Mali sme viaceré dobré momenty a dúfam, že ich budeme vedieť využiť aj odvete,“ povedal po stretnutí tréner Čajok Richard Kucsa.

Ako spomenul kouč Piešťan, začiatky oboch polčasov domácim hráčkam vôbec nevyšli. V úvode stretnutia prehrávali 0:13 a po zmene strán začal Minsk sériou 6:0. Čomu túto skutočnosť možno pripisovať? „Ak by som to vedel, tak by som bol veľmi šťastný. Nestalo sa nám to prvýkrát. Neviem čím to je, ale bude o koncentrácii. Musíme si to lepšie zanalyzovať, v niečom robíme chybu. To, že sme sa do zápasu dokázali vrátiť je asi náš trend. Začneme zle a potom ukážeme bojovnosť, ktorú baby majú a vrátime sa do zápasu,“ pokračoval Kucsa.

Odveta v Minsku je na programe v stredu 13. februára a postupová matematika je po prvom zápase jednoduchá. Ten, kto vyhrá, čo i len o bod, postúpi do Final Four. „Myslím si, že Minsk je favoritom, je to kvalitné družstvo čo ukázali už v skupine, kde vyhrali všetky zápasy. Hrá sa však na odvetný zápas, v Minsku nás nič jednoduché nečaká. Niektoré pozitívne veci z prvého stretnutia nám však dávajú šancu, že ak zahráme tak ako chceme, môžeme sa pobiť o postup,“ doplnil tréner Čajok.

Rebeka Mikulášiková: „Máme na to, aby sme v Minsku vyhrali.“

Jednou z najlepších hráčok Piešťanských Čajok v stretnutí bola Rebeka Mikulášiková, ktorá k remíze 55:55 prispela 16 bodmi. „Zápas som si užila, snažila som sa bojovať o každú loptu a byť silná na doskoku. Spoluhráčky mi vytvárali výborné pozície a celkovo sme podali tímový výkon,“ skonštatovala 19-ročná pivotka, ktorá pod košmi zvádzala náročné súboje so skúsenou pivotkou Cmoki Viktoriou Hasper. „Je to skúsená, silová hráčka, ktorá vie aj vystreliť. Súboje s ňou boli náročné, ale pre mňa určite užitočné aj do budúcnosti,“ doplnila Mikulášiková.

Aj reprezentačná pivotka berie výsledok prvého štvrťfinálového stretnutia, ako dobrú východiskovú pozíciu do odvety. „Máme na čom stavať, ale aj sa v čom zlepšovať. Musíme zlepšiť obrannú tranzíciu, zabrániť ľahkým strelám súpera a myslím, že máme na to, aby sme u nich vyhrali.“