Čajky v sobotu čaká dôležitý súboj s Young Angels Košice

feb 8, 2019 | SPRAVY | 0 comments

Piešťanské basketbalistky čaká v sobotu ďalší dôležitý súboj v nadstavbovej časti basketbalovej extraligy žien, keď hostia Young Angels Košice, s ktorým súperia o celkové druhé miesto tabuľky.

Piešťanské Čajky sa na sobotný zápas s Košicami naladili utorkovým víťazstvom nad Ružomberkom 69:59. V šlágri kola Čajky získali cenný skalp lídra extraligovej tabuľky a uštedrili mu prvú prehru v aktuálnom ročníku súťaže. S Young Angels Košice bojujú Čajky o druhú priečku extraligovej tabuľky a tým pádom o čo najlepšiu pozíciu do play-off. Piešťanky sa zatiaľ s Košičankami stretli trikrát, z čoho dva razy vyhrali 78:75 a 68:55 a raz prehrali 69:73. Ani v sobotu Čajky nečaká nič jednoduché a uvedomuje si to aj tréner R. Kucsa. „Víťazstvo s Ružomberkom nás samozrejme potešilo, no nerád by som ho preceňoval. Máme pred sebou ďalší náročný zápas s Košicami a takisto aj v stredu odvetu štvrťfinále EWBL v Minsku. Na to teraz koncentrujeme naše úsilie. Bolo by však skvelé, ak by sa nám podarilo zopakovať výkon s Ružomberkom,“ uviedol Kucsa, na ktorého nadviazala Martina Matejčíková: Musíme myslieť dopredu, smerom k nasledujúcim zápasom a nepoľavovať. Už zajtra nás čaká duel s Košicami, ktorý pre nás bude veľmi dôležitý a potrebujeme ho zvládnuť. Predošlé zápasy s Košicami ukázali, že nám nedajú nič zadarmo a sú nepríjemným súperom, takže nás nečaká nič jednoduché.“

Ani v nasledujúcom týždni si Čajky neoddýchnu. Najskôr ich v stredu čaká odveta štvrťfinále play-off EWBL na palubovke Tsmoki Minsk a cez víkend sa v bratislavskej Hant Aréne predstavia na Slovenskom pohári žien 2019.  

Nasledujúci program Piešťanských Čajok:
13.02. (streda) – 15:00: Tsmoki Minsk – Piešťanské Čajky / EWBL play-off
16.02. (sobota) – 15:30: Young Angels – Piešťanské Čajky / Slovenský pohár BA
17.02. (nedeľa) – 13:00 o tretie miesto, 15:30 finále / Slovenský pohár BA