Tréner Čajok R. Kucsa: Play-off je nová súťaž, všetci sa na vrchol extraligy tešíme

mar 7, 2019 | SPRAVY | 0 comments

Slovenská basketbalová extraliga žien mieri do finále. Už v sobotu začína play-off zápasmi štvrťfinálových sérii a v prvom kole vyraďovacej fázy narazia Piešťanské Čajky na BK ŠKP 08 Banská Bystrica. Pred začiatkom najdôležitejšej časti extraligovej sezóny sme sa pozhovárali s trénerom Piešťanských Čajok Richardom Kucsom.

Nadstavbová časť extraligy žien sa skončila a Čajky vstupujú do play-off, ktoré začína už v sobotu, z druhej priečky. Môžete v krátkosti zhodnotiť ako ste spokojný s výkonmi vášho tímu v nadstavbovej časti?

V nadstavbe sme na domácej palubovke neprehrali a mrzieť nás môže jedine tesná prehra v Šamoríne, takže s výkonmi v nadstavbe môžeme byť v celku spokojní. Súbežne sme v jej priebehu odohrali aj zápasy v iných súťažiach , čo nám niekedy sťažilo prípravy na zápasy, ale myslím, že sme sa s tým dobre vysporiadali.

Vo štvrťfinálovej sérii play – off, ktorá sa hrá na dva víťazné zápasy narazíte na siedmy tím – Banskú Bystricu. Čajky sú papierovým favoritom tejto série, čo však môžete očakávať od súpera a aké sú vaše vyhliadky pred prvým kolom play-off?

Sme favoritom v prvom kole, ale rešpektujeme hráčky aj trénerov Banskej Bystrice. Určite nám víťazstvá a postup do semifinále nedajú iba tak. Očakávam od všetkých plnú koncentráciu a nasadenie.

Čajky pred play-off doplnili súpisku o staronovú americkú posilu Monicu Engelman a súčasnú asistentku trénera Luciu Krč-Turbovú. Ako sa zatiaľ z vášho pohľadu spomenuté hráčky adaptovali a v čom môžu družstvu vo finálnej fáze sezóny pomôcť?

Boli sme zdravotnou situáciou v družstve donútení k doplneniu kádra. Výkony ešte neboli zďaleka optimálne a bude potrebné to ešte doladiť. Verím, že tých pár dní na to bude stačiť. Čo sa týka ich prínosu do hry, tak vieme, že kvalita tam je, ale najviac môžu družstvu pomôcť skúsenosťami.

Tento rok sú termíny zápasov play-off fixné, čiže aj v prípade ukončenia série sa ďalšia nezačne skôr. Ako sa dívate na túto skutočnosť?

Ja osobne som to privítal. Je dobré, že vieme s určitosťou dopredu, kedy sa bude hrať. Pomôže nám to pri plánovaní. Play – off je nová súťaž, šance sú pre každého vyrovnané a pravidlá sú nastavené. Teším sa na konfrontáciu.

Vaše družstvo malo po novom roku nabitý zápasový program, teraz sa však už môžete sústrediť len na domácu súťaž. Bol čas po náročnom januári a februári dostatočne zregenerovať?

V plne rozbehnutej sezóne je na dostatočnú regeneráciu menej času, ale verím že sme spravili v tomto smere v klube maximum. Ten zápasový “kolotoč” je minulosťou a som rád že upriamime pozornosť už len výlučne na záverečnú časť domácej súťaže.