“Ak budeme hrať svoju hru, uspejeme,” vraví Janee Thompson

mar 13, 2019 | SPRAVY | 0 comments

Piešťanské basketbalistky si už dnes môžu zaistiť postup do semifinále play-off basketbalovej extraligy žien. Čajky sa o 18:00 sa predstavia v druhom stretnutí štvrťfinálovej série na palubovke Banskej Bystrice a v sérii hranej na dva víťazné zápasy vedú 1:0, keď prvý duel vyhrali jednoznačne 104:37.

Čajky v sobotu vkročili do play-off úspešne, keď v Diplomat aréne potvrdili úlohu favoritiek a svoje protivníčky zdolali vysokým, 67 bodovým rozdielom. Na výkon z úvodného stretnutia štvrťfinále budú chcieť Piešťanky nadviazať aj dnes na Štiavničkách. „Prvý zápas sme vyhrali jednoznačným rozdielom a s rovnakým cieľom cestujeme aj do Banskej Bystrice. Bude to však iný zápas, Bystrica nám nedá nič zadarmo, budú chcieť v domácom prostredí podať lepší výkon. My musíme k stretnutiu pristúpiť s plnou vážnosťou. Ak budeme hrať svoju hru, nepochybujem, že zvíťazíme a vybojujeme si postup do semifinále,“ skonštatovala pred dnešným stretnutím americká rozohrávačka Piešťan Janee Thompson.  

Sobotné víťazstvo bolo pre Čajky presvedčivé, no aj napriek tomu sa našli veci, ktoré by bolo treba ešte zdokonaliť. „Musíme sa zlepšiť v obrannej činnosti, je potrebné viac komunikovať  v defenzíve  Myslím si, že vždy je čo zlepšovať, nikdy sa nemôžeme uspokojiť a musíme poctivo pracovať neustále,“ povedala najmladšia z Čajok Martina Dovčíková.