“Dôležitý zápas z hľadiska vývoja série,” vraví pred duelom v Košiciach R. Kucsa

mar 27, 2019 | SPRAVY | 0 comments

Čajky majú po víťazstve v úvodnom stretnutí semifinálovej série s Young Angels Košice prvý bod. K postupu do finále potrebujú získať ešte dva. Piešťanské basketbalistky chcú spraviť všetko preto, aby sa im dnes v Košiciach podarilo získať druhé víťazstvo,  nečaká ich však nič jednoduché.

Prvý semifinálový duel Čajky v sobotu zvládli a pred zaplnenou Diplomat arénou zdolali Young Anels 73:52. „Gratulujem mojim hráčkam k prvému víťazstvu v tejto sérii. Je to však 1:0 a potrebujeme získať ešte dve výhry. S výsledkom môžeme byť spokojný, s predvedenou hrou miestami nie tak úplne,“ začal svoje hodnotenie prvého stretnutia tréner Čajok Richard Kucsa.

V prvom polčase Čajky síce boli stále vo vedení, ale Košice im ešte vzdorovali. Zápas sa definitívne v prospech Čajok zlomil v tretej štvrtine, ktorú Čajky vyhrali 26:13 a vypracovali si tak dostatočný náskok. „Neočakával som, že rozhodneme zápas hneď v úvode. Mali sme šance, no nevyužili sme ich. Košice sa vyznačujú húževnatosťou a rýchlym prechodom. V podstate to hrali aj teraz. V priebehu zápasu sme sa z toho poučili, za čo som rád a v druhom polčase sme už hrali viac svoju hru,“ pokračoval R. Kucsa, ktorého doplnila Ivana Jakubcová: „Najväčší rozdiel urobila tretia štvrtina, kedy sme ukázali väčšiu agresivitu. Prvý polčas bol z našej strany pomalší, no po prestávke sme už hrali to čo sme chceli a rozhodlo to o našej výhre.“

Prvé víťazstvo v sérii je dôležité aj z hľadiska psychického nastavenia, čo Čajky môže povzbudiť do ďalších zápasov v sérii. Už dnes sa Piešťanky predstavia na palubovke v Košiciach a v sobotu následne opäť v Diplomat aréne. „Dnes to bude ťažký zápas. Košice budú mať výhodou domáceho prostredia, sú tam ešte agresívnejšie a nečaká nás nič jednoduché. Bude to pre nás dôležitý duel z hľadiska vývoja série,“ uviedol Kucsa na margo najbližšieho duelu na východe Slovenska.

Čo bude dôležité, aby sa Čajky aj z Košíc vrátili s víťazstvom? „Chceme byť agresívne a hrať náš basketbal. Musíme sa viac sústrediť na našu hru, ako na súperovu. Treba sa ešte zdokonaliť v niektorých činnostiach a ak budeme dodržiavať naše pravidlá, budeme úspešné,“ dodala Ivana Jakubcová.