Čajky zo seba vydali maximum, v Ružomberku sa pokúsia o malý zázrak

apr 18, 2019 | SPRAVY | 0 comments

Podpora domáceho publika a ani sľubný štart do zápasu napokon neboli nič platné, Piešťanské Čajky prehrávajú po dvoch finálových zápasoch 0:2. V Ružomberku, ktorý sa po dlhoročnej nadvláde Košíc hotuje k návratu na ligový trón, ich v sobotu čaká náročná úloha znížiť stav série. Tréner Richard Kucsa netají, že zo strany jeho zvereniek pôjde o pokus o malý zázrak.

Piešťanské Čajky sa po prehre v prvom zápase (68:80) hotovali doma vyrovnať sériu. Začiatok zápasu mali nádejný, viedli 4:0, 8:4 a do trojbodového vedenia sa dostali aj v tretej štvrtine. Od stavu 44:41 to však boli hostky, kto diktoval hru a napokon vyhrali o 11 bodov (67:56). “Bojovali sme o každú jednu loptu, no v tretej štvrtine nám Ružomberčanky ušli a už sme to nezvrátili. Ich podkošovej hráčke sa veľmi darilo, padlo jej viacero ťažkých striel. Tým sa viac naštartovali, začalo to padať aj ďalším a už boli na koni,” uviedla pivotka Čajok Rebeka Mikulášiková.

Tréner Richard Kucsa ocenil nasadenie svojich zvereniek a želá si, aby sa séria z Ružomberka vrátila do Piešťan. “Rozhodla sila ružomberských legionárok. Naše hráčky vydali zo seba maximum a s tým môžem byť spokojný. Ponúkli maximum, no nestačilo to. Do tretieho zápasu sa pôjdeme pokúsiť o malý zázrak. Hovorieva sa, že posledný krok býva najťažší, takže nemalý tlak bude v sobotu aj na Ružomberčankách,” poznamenal Kucsa.

Jedným z piešťanských pozitív druhého zápasu bola divácka kulisa a atmosféra. Na duel prišla takmer zaplnená Diplomat aréna a k výbornej atmosfére prispeli aj fanúšikovia Ružomberka. “Sme zvyknutí na to, že v našom domácom prostredí to nie je ako v divadle. Je to finále, možno aj preto prišlo viac ľudí. Myslím si, že to je skvelá prezentácia ženského basketbalu a ja si želám, aby to aj naďalej bolo takto. Hráčky svojou snahou a ctižiadosťou ukázali, že si to zaslúžia,” povedal Kucsa.

Pred tretím zápasom série sú tak Piešťanské Čajky v nezávideniahodnej situácii. Prehrávajú 0:2 a na palubovke súpera musia bezpodmienečne vyhrať. Ružomberčanky však chcú doma zavŕšiť návrat na ligový trón. “Nemôžeme sa vzdať. Dôležité bude, aby sme bojovali a aby nám padli nejaké strely vrátane ťažších. Ukázali sme, že vieme hrať aj s Ružomberkom. Ony vyhrali u nás, preto by sme im teraz radi vyviedli to isté,” poznamenala Mikulášiková.