Alexandra Hašková povolaná do reprezentácie, tá sa bude pripravovať v Piešťanoch

okt 30, 2019 | SPRAVY | 0 comments

Tréner slovenskej ženskej basketbalovej reprezentácie Juraj Suja oznámil 14-člennú nomináciu na prvú fázu kvalifikácie o postup na Majstrovstvá Európy 2021 počas ktorej slovenské reprezentantky odohrajú zápas v Maďarsku.

Do reprezentačného výberu boli nominované: Žofia Hruščáková (hrá za tím UNI Győr MÉLY-ÚT, Maď.), Sabína Oroszová (Allianz Geas Sesto San Giovanni, Tal.), Ivana Jakubcová (Gesam Gas e Luce Le Mura Lucca, Tal.), Michaela Fekete-Raková, Alica Moravčíková, Miroslava Mištinová, Nikola Dudášová (všetky MBK Ružomberok), Regína Palušná (bez klubu, sezónu začala vo Valure Reykjavík na Islande), Barbora Bálintová, Angelika Slamová (obe Arka Gdyňa, Poľ.), Timea Sujová (ŠBK Šamorín), Veronika Remenárová (KP Brno, ČR), Michaela Balážová (Young Angels Košice) a Alexandra Hašková (Piešťanské Čajky).

„Do nominácie sme zaradili 14 hráčok, nakoľko chceme mať k dispozícii širší káder. Snažili sme sa vybrať najlepšie hráčky, ktoré sú momentálne k dispozícii, zdravotne v poriadku a pripravené bojovať za Slovensko,“ povedal na margo nominácie reprezentačný tréner Juraj Suja.

Hráčky sa zídu v pondelok 11. novembra večer v Piešťanoch, kde sa na druhý deň začnú pripravovať na prvý zápas kvalifikácie ME. Odohrajú ho v nedeľu 17. novembra o 20:30 proti Maďarsku v Šoprone, kam odcestujú o deň skôr. Tretím účastníkom kvalifikačnej H-skupiny je Holandsko.

„Sme v trojčlennej skupine a hráme celkovo len štyri zápasy, takže každý z nich je nesmierne dôležitý. Prvý duel veľa napovie smerom k ďalšiemu vývoju v skupine. Maďarsko je siedmy tím z posledných majstrovstiev Európy a treba rešpektovať jeho kvalitu. My sa však budeme snažiť spraviť všetko preto, aby sme do kvalifikácie vstúpili víťazne,“ doplnil J. Suja.

V terajšom novembrovom bloku kvalifikácie odohrajú zápasy H-skupiny: Holandsko – Maďarsko vo štvrtok 14. novembra v Amsterdame a Maďarsko – Slovensko v nedeľu 17. novembra v Šoprone. Po dva ďalšie zápasy budú v skupine v novembri 2020 (vtedy aj domáci duel Slovensko – Holandsko 12.11.) a záverečné dva vo februári 2021 (aj so súbojom Slovensko – Maďarsko 4. 2. pod našimi košmi, záverečné stretnutie čaká Slovenky 7.2.2021 v Holandsku).

Nominácia reprezentačného družstva žien SR na prvú fázu kvalifikácie majstrovstiev Európy 2021:

Hráčky: Michaela Balážová (Young Angels Košice), Barbora Bálintová (Arka Gdyňa, Poľ.), Nikola Dudášová (MBK Ružomberok), Michaela Fekete-Raková (MBK Ružomberok), Alexandra Hašková (Piešťanské Čajky), Žofia Hruščáková (UNI Győr MÉLY-ÚT, Maď.), Ivana Jakubcová (Gesam Gas e Luce Le Mura Lucca, Tal.), Miroslava Mištinová (MBK Ružomberok), Alica Moravčíková (MBK Ružomberok), Sabína Oroszová (Allianz Geas Sesto San Giovanni, Tal.), Veronika Remenárová (KP Brno, ČR), Regína Palušná (bez klubu, sezónu začala vo Valure Reykjavík na Islande), Angelika Slamová (Arka Gdyňa, Pol.), Timea Sujová (ŠBK Šamorín).

Realizačný tím: Juraj Suja (hlavný tréner), Peter Jankovič (asistent trénera), Tomáš Horký (manažér tímu), Ján Meszároš (lekár), Alžbeta Dutková (fyzioterapeutka), Marián Vlkovič (masér).