Po reprezentačnej prestávke začnú Čajky pekne zostra

nov 19, 2019 | SPRAVY | 0 comments

V uplynulom týždni bola na programe reprezentačná prestávka, no Piešťanské Čajky sa už hneď v stredu vrátia do súťažného kolotoča zápasom na palubovke Young Angels Košice, kde budú predohrávať 9. kolo najvyššej ženskej súťaže.

„Prestávka nám dovolila, aby sme využili týždenný tréningový cyklus bez zápasu pre hráčky, ktoré sú po zraneniach v procese zotavenia, aby pokračovali vo svojich individuálnych plánoch a tie, ktoré sú výrazne vyťažované, aby  mali viac oddychu a regenerácie. Tým, že sme mali dievčatá aj v reprezentačných výberoch bol tréningový proces značne obmedzený,“ povedal na margo priebehu reprezentačnej prestávky v Piešťanských Čajkách tréner Richard Kucsa. V slovenských reprezentačných výberoch sa predstavili Alexandra Hašková (ženy) a Martina Dovčíková (U18). Pivotka Danielle Hamilton-Carter bola zase súčasťou švédskej reprezentácie. 

Hneď po týždňovej prestávke však začnú Čajky pekne z ostra. Najskôr sa v stredu predstavia v Košiciach a následne v sobotu privítajú doma Šamorín. Čajky oboch súperov v prvých vzájomných zápasoch porazili – nad Košicami doma zvíťazili 69:51 a v Šamoríne vyhrali 65:50. „Prakticky okamžite po prestávke, kedy sa reprezentantky pripojili až v utorok, hráme v rýchlom slede dva zápasy proti solídnym súperom. To, že sme ich dokázali poraziť momentálne nič neznamená. Pre družstvo v tomto období nie je žiadny zápas z kategórie ľahkých,“ doplnil tréner Piešťan narážajúc na pretrvávajúce zdravotné problémy v tíme, o ktorých doplnil nasledovné:  „Situácia je prakticky dlhodobo nemenná a nie je vôbec ideálna. Verím, že v stredu v Košiciach a v sobotu doma so Šamorínom budeme mať aspoň osem hráčok pripravených nastúpiť.“

Program Piešťanských Čajok do konca roka 2019: 
20.11.19 Young Angels Košice – Piešťanské Čajky / EXZ
23.11.19 Piešťanské Čajky – ŠBK Šamorín / EXZ
30.11.19 Piešťanské Čajky – PINNK Pécsi / EWBL Piešťany
01.12.19 Piešťanské Čajky – Horizont Minsk / EWBL Piešťany
04.12.19 Piešťanské Čajky – Kangoeroes Mechelen / CEWL
07.12.19 Piešťanské Čajky – MBK Ružomberok / EXZ
11.12.19 Piešťanské Čajky – Slovanka MB / CEWL
14.12.19 Dubček Bratislava – Piešťanské Čajky / EXZ

  • Facebook