Čajky pred reprezentačnou prestávkou privítajú nováčika z Bratislavy

jan 31, 2020 | SPRAVY | 0 comments

V sobotu v Diplomat aréne s nováčikom z Bratislavy 

Základná časť basketbalovej extraligy žien nabieha do poslednej štvrtiny. Piešťanské Čajky čaká ešte pred reprezentačnou prestávkou v sobotu 1. februára ďalší domáci duel, keď o 18:00 privítajú nováčika súťaže Dubček Bratislava. Čajky si vo všetkých troch dueloch s Dubčekom Bratislava jednoznačne poradili a chcú to potvrdiť aj do štvorice. V predošlých zápasoch piešťanské basketbalistky triumfovali v pomeroch 95:50, 68:41 a 102:44.

Reprezentačné povinnosti majú tri Čajky

Po zápase s nováčikom z Bratislavy je na programe reprezentačná prestávka. V tom čase, presnejšie od 3. do 7. februára, bude mať svoj program aj ženská reprezentácia SR,  ktorá sa stretne na prípravnom kempe v Ružomberku. Pozvánku od trénera Juraja Suju dostali aj dve hráčky Piešťanských Čajok – Terézia PáleníkováAlexandra Hašková.

Reprezentačné povinnosti bude mať aj švédska pivotka Piešťanských Čajok Danielle Hamilton-Carter. Tá bola nominovaná do výberu troch koruniek, ktorý budúci týždeň čaká kvalifikácia na olympijské hry v Tokiu. Švédky sa predstavia na kvalifikačnom turnaji v belgickom Ostende, kde budú o postup bojovať proti tímom Belgicka, Kanady a Japonska.

Prvý z vrcholov sezóny – Slovenský pohár 2020

Hneď po reprezentačnej prestávke sa už všetko bude sústrediť na prvý z vrcholov aktuálnej sezóny Piešťanských Čajok.  V piatok 14. a v sobotu 15. februára 2020 je na programe Final Four Budiš Slovenského pohára, ktorý sa uskutoční v Prievidzi opäť za účasti ženských aj mužských klubov na jednom mieste.

V ženskom pavúku je už jasné zloženie semifinálových dvojíc. Na Ružomberok čaká víťaz kvalifikačného dvojzápasu Dubček Bratislava, ktorý  postúpil cez MBK Stará Turá. O druhú finálovú miestenku zabojujú Piešťany a Košice.

Predbežný program Budiš Slovenského pohára

piatok 14. februára 2020

13.00 h: MBK Ružomberok – Dubček Bratislava/MBK Stará Turá
15.30 h: Piešťanské Čajky – Young Angels Košice
18.00 h: BK Slávia Žilina/BC Prievidza – Inter Bratislava/MŠK Iskra Petržalka
20.30 h: BKM Lučenec/MBK Baník Handlová – Patrioti Levice/Iskra Svit

sobota 15. februára 2020
13.00 h: o 3. miesto – Slovenský pohár žien
15.30 h: finále Slovenského pohára žien
18.00 h: finále Slovenského pohára mužov