“Nič nie je rozhodnuté, dáme do toho všetko,” znie zo šatne Čajok pred odvetou s Rostovom

feb 28, 2020 | SPRAVY | 0 comments

V sobotou sa v Diplomat aréne môže piešťanským basketbalistkám podariť niečo, čo sa im doteraz nepodarilo. Čajky sa vôbec prvýkrát môžu prebojovať medzi najlepšie štyri celky Európskej basketbalovej ligy žien EWBL. To im v predošlých dvoch sezónach ani raz nevyšlo, keď zakaždým vypadli vo štvrťfinále. Práve teraz sú k tomu veľmi blízko, keď si zo stredajšieho prvého štvrťfinálévého zápasu v Rostove na Done priniesli do odvety nádejný výsledok. SOBOTNÝ ZÁPAS BUDE MAŤ ZAČIATOK NEŠTANDARDNE UŽ O 17:00 hod.

Basketbalistky z kúpeľného mesta v stredu uspeli na palubovke ruského BC Rostov na Done, kde zvíťazili 77:70. Už v sobotu sa tak v Diplomat aréne rozhodne o poslednom postupujúcom na finálový turnaj Final Four, ktorý sa uskutoční 21. – 22. marca v Brne,  kam sa už kvalifikovali Žabiny Brno, bieloruský Tsmoki Minsk a ruský Dynamo Novosibirsk.

„Z pohľadu výsledku z prvého zápasu môžeme byť len spokojní, sedembodový náskok do odvety je veľmi sľubný, no stále nie je nič rozhodnuté. Sme len na pol ceste. Dnes to určite nebude jednoduché, no budeme mať výhodu domáceho prostredia a verím, že za podpory nášho skvelého publika vybojujeme postup do Final Four EWBL, čo by sa nám podarilo prvýkrát v histórii,“ povedal po stredajšom zápase tréner Piešťanských Čajok Richard Kucsa.

„Bol to náročný zápas do samotného záveru. Vedeli sme, že Rusky majú mlade, behavé družstvo a spoliehajú sa na ich rýchlu hru, 1 na 1 a chodia na každý útočný doskok. V útoku aj v obrane boli niekedy naozaj nevyspytateľne, ale som veľmi rada, že sme si prvý zápas “postrážili”. Cestovanie nebolo jednoduché, ale už sme v Piešťanoch a pripravujeme sa na sobotný duel. O postupe ešte vôbec nie je rozhodnuté. Verím, že nás príde povzbudiť veľa fanúšikov, pretože ich budeme určite potrebovať. Už teraz sa tešíme na atmosféru, ktorú nám v Diplomat aréne vytvoria,“ povedala Terézia Páleníková, ktorá v prvom štvrťfinálovom stretnutí prispela k víťazstvu 15 bodmi.

O postupujúcom do Final Four rozhoduje celkové skóre štvrťfinálového dvojzápasu a postupová matematika je jasná. Ak chcú Čajky postúpiť musia ideálne vyhrať, no postupujúcim budú aj v prípade, že prehrajú o maximálne šesť bodov. Ak by odvetu vyhral Rostov o sedem bodov, bude nasledovať predĺženie. Ak by hostia vyhrali o viac než sedem bodov, postupujú oni. „Rostov nie je typ súpera, ktorý by sa zložil a takisto to nie je družstvo, ktoré by nevedelo dotiahnuť sedembodovú stratu. Hrajú veľmi rýchlo a agresívne dopredu. My sa nemôžeme s našim náskokom uspokojiť, musíme hrať minimálne tak, ako v Rostove. V sobotu musíme ísť za hranicu našich možností. Bude dôležité postrážiť si to v hlavách a nepripustiť si tlak, ktorý by nám zväzoval ruky,“ doplnil R. Kucsa.