Čajky v závere základnej časti extraligy odohrajú tri domáce zápasy v rade

mar 6, 2020 | SPRAVY | 0 comments

Základná časť slovenskej basketbalovej extraligy žien ide pomaličky do finále a Piešťanské Čajky v nej odohrajú ešte tri domáce zápasy v rade. Túto „minisériu“ stretnutí v Diplomat aréne odštartujú piešťanské basketbalistky už v sobotu 7. marca, keď budú hostiť Young Angels Košice.

Čajky v tejto sezóne zdolali Košičanky vo všetkých vzájomných zápasoch a radi by túto sériu predĺžili aj po sobotnom domácom stretnutí v Diplomat aréne. Nečaká ich však nič jednoduché. Košičanky po Novom roku nabrali na sile, keď ich posilnili američanky Bria Goss a Tiara Channon Fluker a naposledy aj elitná srbská rozohrávačka Miljana Bojović.

“Určite to nebude jednoduchý zápas, pretože Košice mali od nášho posledného stretnutia v Slovenskom pohári viac času na súhru s novými posilami. Košice budú s najväčšou pravdepodobnosoťu aj našim súperom v play-off, ako je už v posledných rokoch zvykom. Tieto tri zápasy budeme chcieť využiť čo najefektívnejšie smerom k našej účasti vo Final Four EWBL a CEWL a takisto blížiacemu sa play-off extraligy žien. Bolo by super, keby na nich vládla taká atmosféra, ako minulú sobotu proti Rostovu. Je ozaj radosť hrať pred takým publikom,” povedala asistentka trénera Lucia Krč-Turbová. 

Čajky okrem sobotného zápasu s Košicami čakajú ešte dve domáce stretnutia. V stredajšej dohrávke privítajú ŠBK Šamorín a ďalšiu sobotu zakončia základnú časť šlágrom proti MBK Ružomberok.

Z pohľadu Piešťanských Čajok sa už v tabuľkovom poradí základnej časti nemôže nič zmeniť a s určitosťou pôjdu do play-off z druhého miesta. To znamená, že budú nasadené priamo do semifinále, kde sa stretnú s víťazom štvrťfinálovej série, v ktorej na seba narazia Young Angels Košice a Dubček Bratislava.

Najbližšie zápasy Piešťanských Čajok:

07.03.2020 (sobota) Piešťanské Čajky – Young Angels Košice

11.03.2020 (streda) Piešťanské Čajky – ŠBK Šamorín

14.03.2020 (sobota) Piešťanské Čajky – MBK Ružomberok