Do extraligy žien sa prihlásilo sedem tímov, pribudol Poprad a Spišská Nová Ves

aug 24, 2020 | SPRAVY | 0 comments

Najvyššia slovenská basketbalová súťaž žien potvrdila sedem prihlášok klubov na sezónu 2020/2021. Extraliga sa však ešte môže rozšíriť o ďalšieho účastníka, čo je aj dlhodobý cieľ vedenia Slovenskej basketbalovej asociácie (SBA). Vyžrebovanie súťaže sa uskutoční 25. augusta.

V predchádzajúcom ročníku mala najvyššia ženská súťaž rekordne nízky počet účastníkov – šesť. Negatívny vývoj sa počas vynútenej prestávky podarilo mierne zvrátiť, no prihlášku do novej sezóny si nepodal minulosezónny nováčik Dubček Bratislava.

Ostatné kluby z vlaňajšej sezóny – MBK Ružomberok, Piešťanské Čajky, Young Angels Košice, ŠBK Šamorín a BK ŠKP 08 Banská Bystrica, v súťaži pokračujú.

K tomuto menoslovu pribudli ešte dva nové celky, po ročnej prestávke sa do extraligy vracia BAM Poprad. Spolu s ním sa najvyššia súťaž opäť bude hrať aj v Spišskej Novej Vsi. Počet účastníkov extraligy žien nemusí byť ešte konečný, v hre je totiž účasť aj druhého tímu z Košíc. V mimoriadnych prípadoch môže hracia komisia SBA rozhodnúť o doplnení súťaží vždy tak, aby bola zachovaná kvalita súťaží.

Zdroj: TASR