Páleníková: Musíme zapracovať na obrane. Prázdne tribúny treba pár týždňov tolerovať

okt 6, 2020 | SPRAVY | 0 comments

Piešťanské Čajky museli v sobotu zniesť ďalšiu prehru s najväčším rivalom z Ružomberka. Tentokrát bola o to bolestnejšia, že prišla na vlastnej palubovke Diplomat arény, hoci pred prázdnymi tribúnami. Domácim basketbalistkám pri prehre 65:75 nepomohlo ani 22 bodov Terézie Páleníkovej. Podľa slov slovenskej reprezentantky ukázalo toto stretnutie mnoho slabín, na ktorých musia so spoluhráčkami v ďalšom priebehu ligy zapracovať.

Február 2019. Vtedy sa Čajky naposledy tešili v lige po súboji s Ružomberčankami. V skrátenom minulom ročníku si s dlhoročnými rivalkami pripísali tri prehry, hoci viackrát mali súperky na lopate. Štatistiky s Ružou si zverenky trénerky Lucia Krč-Turbovej nevylepšili ani v prvom tohtosezónnom stretnutí, ktoré prišlo skoro – už v 2. kole základnej časti.

Slabá agresivita

„V sobotnom zápase proti Ružomberku sme neboli dostatočne agresívne a to v prvom rade v obrane jedna proti jednej,“ hodnotila pre basket.sk Terézia Páleníková. „Dostávali sme jednoduché koše a následne sme sa nevedeli dostať do zápasu podľa našich predstáv. Samozrejme, že nám toto stretnutie ukázalo mnoho slabín, na ktorých budeme pracovať počas nasledujúcich týždňov a v odvete už budeme oveľa lepšie reagovať a vyhodnocovať situácie, ktoré nám duel prinesie.“

Kľúčovým v konečnom účtovaní sa ukázala byť úvodná štvrtina. V nej Čajky nestačili na Ružomberčanky 15:21. Ostatné tri štvrtiny boli vyrovnané (18:18, 16:18, 16:18). „V prvej desaťminútovke sme neboli dostatočne agresívne a nechali sme si hru určovať Ružomberkom. Následne sme nemali dobrú obranu a to predovšetkým v súboji jedna proti jednej. Tam a v tom bol na začiatku asi najväčší rozdiel,“ zamýšľala sa ďalej Páleníková.

Verí v skorý návrat fanúšikov

Čajky majú na čom v ďalších dňoch pracovať. V čom podľa Páleníkovej musia zabrať najviac? „Každá jedna z nás musí zapracovať na individuálnej obrane a samozrejme aj na tímovej. To je pre nás to podstatné,“ prízvukovala 25-ročná rodáčka z Bratislavy.

Od 1. októbra platí na Slovensku zákaz konania hromadných podujatí v interiéry s účasťou vyššou ako 50 ľudí. Športové súťaže sa tak musia konať bez účastí divákov. Citeľná absencia podpory a fanúšikov bolo cítiť aj v zápase Piešťan s Ružomberkom. „Atmosféra bola odlišná. Podpora fanúšikov je pre nás veľkou časťou zápasu. Chýbali tam. Celková atmosféra sa líšila od klasickej, ale musíme to teraz na pár týždňov tolerovať a verím, že čoskoro budú môcť diváci naplniť naše tribúny,“ dodala Terézia Páleníková.

Zdroj: Basket.sk / Karolína Vrabcová