Vanda Kozáková: Nie je to prvýkrát, čo nastúpim proti bývalému klubu, beriem to profesionálne.

nov 3, 2020 | SPRAVY | 0 comments

Slovenská basketbalová extraliga žien v stredu ponúkne extraligový šláger v Diplomat aréne, keď Piešťanské Čajky privítajú Young Angels Košice. Pred reprezentačnou prestávkou to bude priamy súboj o druhé miesto v tabuľke.

Piešťanské Čajky i Young Angels Košice majú v doterajšom priebehu extraligovej sezóny na svojom konte len jedinú prehru. Oba celky nestačili na MBK Ružomberok. Na čo si musia Čajky dávať v stredu najviac pozor, aby boli ony tie, ktoré sa budú po zápase tešiť z víťazstva? „Košice majú veľkú skúsenosť pod košom a myslím, že nič nám nedajú zadarmo, keďže sú mladý tím a nemajú čo stratiť. No my sa snažíme pripraviť tak, aby nás nič nezaskočilo,“ uviedla pred zajtrajším duelom Vanda Kozáková.

Pre košickú rodáčku to bude prvý zápas v drese Piešťanských Čajok proti svojmu bývalému klubu a zaiste bude mať stredajší súboj pre 188 centimetrov vysokú pivotku zvláštny náboj.  „Anjelky sú nenahraditeľnou časťou môjho života, ktorá ma posunula tam, kde som teraz. Keď uvidím niektoré známe tváre pousmejem sa, ale na ihrisku pôjdeme každá za svoj tím. Nie je to pre mňa prvýkrát, čo nastupujem proti bývalému klubu a tak sa to snažím brať z profesionálneho hľadiska,“ doplnila členka širšieho kádra ženskej basketbalovej reprezentácie.

Basketbalová extraliga žien je jednou z profesionálnych súťaží, ktorá môže napriek aktuálnym opatreniam pokračovať. Hráčky sa však napríklad musia pred každým zápasom testovať antigénovými testami a stretnutia stále prebiehajú bez prítomnosti divákov. Takisto aj zápasový kalendár sa už niekoľkokrát menil. „Je to pre všetkých nová situácia, keď sa niekedy musí improvizovať za pochodu. Som rada, že máme aspoň možnosť hrať, pretože takúto šancu niektorí športovci nedostali. Veľmi mi chýba sila divákov, ktorí boli našim šiestym hráčom, dokázali nás podporiť, vytvoriť úžasnú atmosféru, vyburcovať nás. No situácia je aká je a my sa môžeme usilovať našou zodpovednosťou o to, aby sa čo najskôr veci vrátili späť do starých koľají,“ doplnila Kozáková.