Štartuje play-off Niké Extraligy žien, Čajky čaká UMB Banská Bystrica

mar 24, 2021 | SPRAVY | 0 comments

Už dnes sa kompletným programom prvých štvrťfinálových zápasov rozbehne play-off Niké Extraligy žien. Piešťanské Čajky skončili po nadstavbovej časti na druhej priečke tabuľky a tak ich súperom v súboji o postup do semifinále je siedmy celok UMB Banská Bystrica. Čajky sú v tejto sérii favoritom, v doterajšom priebehu sezóny svoje súperky dvakrát jednoznačne porazili, 91:37, resp. 92:37.

Na dva víťazné zápasy začnú hrať v stredu 24. marca aj v ďalších sériách, ktorých štvrťfinálové dvojice tvoria MBK Ružomberok – ŠKBD Spišská Nová Ves, Young Angels Košice – BAM Poprad a ŠBK Šamorín – ŠKP 08 Banská Bystrica.

Štvrťfinálové série sa hrajú na dva víťazné zápasy a odveta v Banskej Bystrici je na programe v sobotu o 15:00. Prípadný rozhodujúci tretí duel by sa hral v nedeľu v Piešťanoch. Začiatok semifinále a je plánovaný na 31. marca.

Klub z Považia aktuálne prechádza mimoriadne zložitým obdobím. Celé to spustil duel v Šamoríne. Už pred ním začala v kádri Čajok so zranením laborovať Matea Tadićová. V zápase, ktorý Piešťany prehrali, prišli aj o Teréziu Páleníkovú. Následne družstvo skončilo v karanténe a vplyvom doznievajúcej „COVID maródky“ nenastúpilo na zostávajúce dva súboje nadstavbovej časti. Prišli kontumácie a kúpeľné mesto prišlo o prvé miesto v tabuľke. Na finálový turnaj Slovenského pohára prišlo, no víťaznú trofej nezískalo.

Po pondelkových zmenách na trénerskom poste Piešťanských Čajok bude viesť družstvo v play-off nová trénerská dvojica Tomáš Kačmarik s asistentom Ondrejom Haviarom. Tí prevzali družstvo ešte len v utorok a príliš veľa času na prípravu družstva nemali.

Po nedávnych zdravotných problémoch v tíme Čajok to už vyzerá oveľa pozitívnejšie a hoci ešte na dnešný zápas nebudú všetky hráčky k dispozícii, situácia sa výrazne zlepšila a hráčky sa postupne vracajú do zostavy.

Všetky zápasy play-off Niké Extraligy Žien môžete sledovať prostredníctvom TV Nike: https://www.nike.sk/tv-nike

Zdroj: Basket.sk