Čajky sú v semifinále, ich súperom je Young Angels Košice

mar 28, 2021 | SPRAVY | 0 comments

Piešťanské Čajky vyhrali aj druhý zápas nad BK ŠK UMB Banská Bystrica a postúpili do semifinále Niké Extraligy žien. V ňom sa stretnú s tímom Young Angels Košice a semifinálové séria, ktorá sa hrá na tri víťazné zápasy odštartuje v stredu 31. marca v Diplomat aréne. 

BK ŠK UMB Banská Bystrica – Piešťanské Čajky 37:68 (8:22, 13:19, 8:16, 8:11), stav série: 0:2, postupujú Piešťany

BK ŠK UMB Banská Bystrica: Dobrotová 10, Paulechová 5, Háberová 2, Piperková 1, Turčanová (Kovalenková 6, Lukačiková 5, Števulová 4, Chovancová 4, Šunová, Žilinská D., Moravčíková)

Piešťanské Čajky: Hamilton-Carterová 19, Tadičová 16, Miletičová 14, Martišková 12, Hašková 6 (Sailerová 1, Dovčíková, Kraislová, MacKayová, Krajčovičová, Kozáková, Vandlíková)

TH: 12/8 – 17/10, Fauly: 18 – 16, Trojky: 3 – 4, Rozhodovali: Kurpaš, Uhrin, Stopka

Tomáš Kačmarik, tréner Piešťanské Čajky: „V dnešnom zápase sme sa hlavne chceli zamerať na zlepšenie obrany oproti prvému zápasu. Do veľkej miery sa nám to podarilo, keď sa pozrieme na to koľko bodov sme obdŕžali. Čož je 37, čo je celkom dobré číslo, ale aj napriek tomu sme urobili nejaké chyby. V útoku sme sa dnes trošku viac vytrápili, nepremenili sme viaceré jasné pozície, veľa vecí sme riešili zbytočne komplikovane a mohli sme ich riešiť jednoducho. Sme ale spokojní, postúpili sme do semifinále a teraz už všetko smerujume k príprave na Young Angels Košice.“

Matea Tadić, hráčka Piešťanské Čajky: „Za nami je ďalší zápas play-off, urobili sme posledný krok do ďalšej série. Čakajú nás náročnejšie zápasy ako v štvrťfinále, brali sme to ako prípravu na to, čo nás čaká. Verím, že sa dáme dokopy a odohráme to čo najlepšie. Tento zápas nám podľa mňa pomohol v tom, že nám ukázal v čom robíme chyby a v čom sa musíme určite zlepšiť v semifinále play-off.“